‘Headliners Pinkpop 2018 zijn rond’

4592
Foto: Bart Heemskerk

De drie headliners voor Pinkpop 2018 zijn al rond. Dat meldt Jan Smeets aan dagblad De Limburger. Concrete namen wil de festivalbaas nog niet noemen nadat alle genoemde namen van afgelopen jaar uitbleven.

Update: Na deze uitspraken van mei 2017 heeft Jan Smeets heeft ons in oktober nieuwe info gegeven. Foo Fighters en Bruno Mars zijn inmiddels aangekondigd, de derde headliner kunnen we in december verwachten.

Op het Festileaks Festival Forum worden voorzichtig de eerste gokjes voor het headlinertrio van Pinkpop 2018 gedaan. Genoemd worden onder andere Metallica, Ed Sheeran en (natuurlijk) Pearl Jam.

Pinkpop heeft wat artiesten betreft overigens niet al te veel te kiezen. “Er zijn zoveel festivals dus hebben ze alle keuze. (…) We zijn al twintig jaar bezig met Pearl Jam, maar het lukt steeds niet. Wat niet helpt, zijn mannen met grote zakken geld die festivals opkopen. Als de man achter Best Kept Secret Radiohead wil, kan hij die band elders nog tien concerten aanbieden. Dat kunnen wij niet bijbenen.”

Wie het zeker niet wordt? Rihanna. “De komst van Rihanna blokkeer ik zo lang ze live zo ondermaats presteert. Lady Gaga? Welkom! Beyoncé? Uitermate welkom! Maar in zo’n jaar moet er wel heavy rock tegenover staan en ik wil niet uitdijen als het om dance gaat. Er zijn al genoeg dancefestivals,” aldus Jan Smeets, die ook meteen toegeeft overwogen te hebben zijn veto uit te spreken tegen de boeking van Justin Bieber. “Maar links en rechts hoor je dan dat je hem maar beter kunt laten komen. (…) Nu zie ik wat een enorme belangstelling er voor hem is.”

Pinkpop 2019

In het interview met De Limburger kijkt Jan Smeets ook al vooruit naar de vijftigste editie van Pinkpop in 2019. Eerder liet hij weten bezig te zijn met reünies van The Police en Dire Straits. Die laatste is inmiddels zo goed als uitgesloten. “Ik wil in 2019 ook gewoon Golden Earring en Rowwen Hèze. Verder? Tom Petty & The Heartbreakers. Dat zou geweldig zijn! Maar die vraagt een bedrag, ongelooflijk. ”

Het hele interview met Jan Smeets in De Limburger is te lezen op Blendle (€). 

Eerder sprak Mr. Pinkpop uit dat hij begrip heeft voor mensen die het Limburgse festival komend jaar links laten liggen.

Pinkpop 2017

Pinkpop 2016
Foto: Rene Bradwolff

Pinkpop 2017 vindt plaats op 3, 4 en 5 juni 2017. In het Pinksterweekend strijkt het oudste onafgebroken popfestival van Europa weer neer op Megaland in Landgraaf. Green Day, Justin BieberSystem Of A DownMartin Garrix en Kings of Leon zijn de grote namen van deze editie.

De prijzen zijn dit jaar ongewijzigd gebleven. Net als vorig jaar leg je € 95,- neer voor een dagticket en € 195,- voor een heel weekend. Ga voor meer informatie naar de site van het festival of onze programmapagina. Wil je meediscussiëren over het Limburgse festival? Neem dan een kijkje op ons forum.

Chef Nieuwsredactie | Studeert Economie & Bedrijfseconomie | Grote liefde voor onder meer Radiohead, Ben Howard en Arcade Fire.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.