Jan Smeets kan zichzelf wel ‘voor zijn kop slaan’ voor bevestigen Pearl Jam

jan smeets
Foto: Kamiel Scholten

Tijdens de laatste dag van Pinkpop 2016 bevestigde Jan Smeets Pearl Jam voor de volgende editie van het festival. Gisteren biechtte de festivaldirecteur aan Festileaks op dat de band echter toch niet komt. Jan Smeets kan zichzelf nu wel ‘voor zijn kop slaan’ dat hij in juni de uitspraak deed. 

Dat meldt Jan Smeets vandaag in De Limburger. Tijdens de laatste editie van Pinkpop gaven belangrijke mensen, onder meer van Mojo, de indruk aan Smeets dat 2017 het jaar zou zijn dat Pearl Jam eindelijk zou komen. “In de euforie van het moment heb ik dat meteen gedeeld, natuurlijk ook omdat je hoopt dat zulke artiesten echt komen. Ik kan me nu wel voor mijn kop slaan.”

Pinkpop praat met vijf potentiële headliners

System of a Down

Jan Smeets meldt ook dat Pinkpop nog praat met vijf acts voor de drie headlineposities op Pinkpop. Hij wil verder niet in details treden, maar geeft wel een hint: kijk naar het Duitse Rock Am Ring festival, dat dit jaar in hetzelfde weekend plaatsvindt. We houden ook mogelijke headliners bij op onze geruchtenpagina.

Zie ook: ‘Streep door Pearl Jam, Radiohead en Foo Fighters op Pinkpop 2017’

Rock Am Ring kwam vorige week met de eerste namen voor de editie in 2017. Onder meer System of a Down, Bastille en Macklemore staan in 2017 op de bühne in Mendig. Het zou dus goed kunnen zijn dat één van deze acts ook op Pinkpop 2017 zal staan. Tegen De Limburger zegt Jan Smeets eind november de eerste namen te presenteren.

VoorSpel Pinkpop 2017

Denk jij te weten welke namen er wel het Pinkpop 2017 affiche zullen sieren? Doe dan mee aan ons Pinkpop VoorSpel en win een Ticketmaster cadeaubon van 20 euro. Discussieer ook mee op ons Festival Forum.

Pinkpop 2017 

Pinkpop 2

Pinkpop 2017 vindt plaats op 3, 4 en 5 juni 2017. In het Pinksterweekend strijkt het oudste onafgebroken popfestival van Europa weer neer op het Megaland terrein in Landgraaf. De perspresentatie, waar de complete line-up wordt gepresenteerd, vindt naar verwachting begin maart plaats. Ticketinformatie is nog niet bekend. Vorig jaar tikte je €95,- weg voor een dagje Pinkpop en €195,- voor een heel weekend. Zie voor meer info de site van Pinkpop of onze programmapagina. Wil je meediscussiëren of de andere mogelijke headliners van Pinkpop 2017?  Neem dan een kijkje op ons forum, waar de speculaties al volop zijn begonnen.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen