Eerste festivals voor o.a. Pearl Jam, Red Hot Chili Peppers en The Killers

Lollapalooza is vandaag met de affiches voor de Zuid-Amerikaanse varianten gekomen! In Argentinië, Brazilië en Chili komen onder meer Pearl Jam, Red Hot Chili Peppers en The Killers optreden. Voor dit drietal zijn het de eerste festivals die volgend jaar op de planning staan.

Vooral de optredens van Pearl Jam zijn opvallend te noemen. Na geruchten over de Lollapalooza shows, gaf de drummer aan niet op te treden in 2018. De komende maanden moet dan ook blijken of ook andere festivals zijn ongelijk bewijzen.

Met de aankondigingen voor Lollapalooza wordt een stuk duidelijk wie we komend jaar op festivals vinden. Naast Pearl Jam, Red Hot Chili Peppers, The Killers zijn het ook de eerste festivalshows voor onder meer LCD Soundsystem en Lana Del Rey. Ook acts als Liam Gallagher, The National en Chance The Rapper zijn in 2018 op festivals te zien. Hieronder zie je het geweldige affiche van Lollapalooza Chili 2018. De affiches van de andere twee varianten kennen geen grote verschillen. Aanschouw!

De Zuid-Amerikaanse edities vinden in 2018 allemaal binnen 2 weken plaats komend jaar. Voor tickets en meer informatie kun je terecht op de websites van de festivals: ChiliBrasil en Argentina.

Lollapalooza

Foto: Omelete.uol.com.br

Het festival is een jaarlijks Amerikaans muziek festival voor alternatieve rock- punk- en hiphop-bands, dans en komedie-optredens. Van 1991 en tot 1997 vond het festival plaats op verschillende locaties in Noord-Amerika. Daarna viel het festival stil en pas in 2005 wist Lollapalooza zich met haar editie in Chicago te herpakken. Tegenwoordig wordt het festival in zes landen georganiseerd: de Verenigde Staten, Argentinië, Brazillië, Chili, Duitsland en Frankrijk.

Lollapalooza Europa

Vind je Zuid-Amerika nét eventjes te ver voor een festival? Niet getreurd want Lolla heeft ook twee edities dichterbij huis, namelijk in Parijs en Berlijn. Deze edities vinden wel een paar maandjes later plaats. De Parijs-editie vond afgelopen jaar voor de eerste keer plaats op 22 en 23 juli. Daarnaast wordt Lollapalooza Berlin wordt op 8 en 9 september 2018 voor de vierde keer georganiseerd.

Benieuwd naar dit festival? Check dan ons festivalrapport van Lolla Berlijn 2017!

Lollapalooza Argentina Logo

Lollapalooza Argentina 2023

Locatie
Argentinië
San Isidro, Argentinië
Datum 17-19 maart 2023
Line-up
Billie Eilish
Lil Nas X
Tame Impala
Tickets Kopen