Electric Castle 2017 wint Festival Award in de categorie ‘Overnachten’

Best Kept Secret camping
Foto: Juri Hiensch

Festileaks was deze zomer op 39 van de grootste festivals van Europa om daar het Festivalrapport op te stellen. Op ieder festival vroegen we minstens 100 festivalgangers een cijfer te geven in 6 vaste categorieën. Deze week bekijken we tijdens de Festileaks Festival Awards welke festivals het hoogst scoorden op welke categorieën. Vandaag in de aanbieding: de 5 festivals met de beste overnachtingsmogelijkheden van 2017.

De Festileaks Festival Awards zijn de publieksprijzen binnen de festivalindustrie. In totaal gaven deze zomer 4000 festivalgangers hun cijfers op 6 vaste categorieën binnen de rubriek ‘Festivalrapport‘. Dit is de top 5 binnen de categorie ‘Overnachten’.

Bekijk hier alle Festivalrapporten van 2017.

5. [NL] Lowlands (8,1)

lowlands hondje bravo
Foto: Debbie Spaan/Festileaks

Lowlands 2017 opende dit jaar voor het eerst al op donderdagochtend haar deuren en daarmee ook de campings. Zoals elk jaar, stroomden campings 1 t/m 4 (dichtbij festivalterrein) al redelijk snel vol. Maar ook de strook tussen die campings en het festivalterrein was snel bezet door de bezoekers. Hoewel camping 5 ver van het terrein lag, werd daar door diverse mensen geklaagd over geluidsoverlast van de Bravo ‘s nachts: “De camping is goed geregeld, maar het geluid van de Bravo tent was veel te hard. Zelfs met oordoppen in, was het tot vijf uur ‘s nachts nog te horen én voelen in mijn bed.” Voor de luxe poezen was er natuurlijk ook ruimte: Lowlands bood diverse upgrademogelijkheden op de Gllam Camp. De fijne upgrades en het goede sanitair levert Lowlands 2017 een mooie plek in de top 5 op.

[mks_button size=”medium” title=”Lees het volledige Lowlands-rapport!” style=”squared” url=”http://festileaks.com/2017/08/festivalrapport-veelzijdig-lowlands-2017-beleeft-een-feestjubileum/” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

4. [UK] Glastonbury (8,2)

Glastonbury heeft als vanouds geen scheiding tussen festivalterrein en camping. Tenten staan naast de podia en je maakt zelf helemaal uit waar je kampeert. Op alle campings stonden camping-stewards die je van informatie konden voorzien over je kampeerplek. Het festival biedt ook camper- en caravanplekken aan, deze bevonden zich iets verder van het terrein af. Voor de luxe poezen waren er hier ook verschillende tipi’s. Elk dagdeel was er wel iets te beleven op de camping. In de ochtend werden een hoop kampeerders bijvoorbeeld gewekt door een melkboer. “Waky, waky”, galmde het dan over het terrein. Het overnachten op Glastonbury 2017 was een beleving op zich.

[mks_button size=”medium” title=”Lees het volledige Glastonbury-rapport!” style=”squared” url=”http://festileaks.com/2017/06/festivalrapport-glastonbury-2017-doet-alle-maatstaven-teniet/” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

3. [NL] Down The Rabbit Hole (8,4)

Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Of je je tentje nou opzette naast het meer, in het bos of in het weiland; het maakte eigenlijk helemaal niet veel uit. Waar je ook overnacht op het terrein, de loopafstanden vergeleken met andere festivals zijn minimaal. Voor de ruim 25 duizend bezoekers waren er drie sanitaire gebieden geplaatst met douches, waterbakken en spoeltoiletten. Helaas had het festival wel een dag te kampen met een waterleidingbreuk, waardoor er minder water(-druk) beschikbaar was dan nodig was voor alle gasten. Maar daar stond wel tegenover dat wc-papier bijna nooit mis gegrepen werd. Chapeau!). Down The Rabbit Hole bood daarnaast diverse upgrademogelijkheden (hangmatten, echte bedden, beter sanitair, tipi’s etc.) in het luxe Rabbit Resort.

[mks_button size=”medium” title=”Lees het volledige Down The Rabbit Hole-rapport!” style=”squared” url=”http://festileaks.com/2017/06/festivalrapport-down-the-rabbit-hole-is-leukste-festival-nederland/” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

2. [ES] Mad Cool Festival (8,5)

A post shared by Mònica Lancha (@mlancha) on

Mad Cool is een echt stadsfestival en kent dan ook geen camping. Dat is maar beter ook, want ervan uitgaande dat het hier normaal 40 graden is, is dat toch geen pretje. In plaats daarvan kun je gebruik maken van mooie hotels en fijne Airbnb’s in Madrid. Wakker worden in het centrum van één van de mooiste steden van het continent, dat is toch een droom? Overdag vergaap je je aan de prachtige gebouwen, maak je wat terrassen onveilig en kweek je nog wat tan-lines, terwijl je ‘s nachts uit je dak kan gaan bij de beste live acts van het moment. Op Mad Cool haal je het maximale uit je festivaltrip.

[mks_button size=”medium” title=”Lees het volledige Mad Cool-rapport!” style=”squared” url=”http://festileaks.com/2017/07/festivalrapport-tragisch-mad-cool-2017-kan-zich-niet-meten-aan-europese-majors/” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

1. [RO] Electric Castle (9,0)

Foto: Thijs Jacobs / Festileaks

Van overnachten op een Oost-Europees festival krijgen we in eerste instantie geen hoge verwachtingen, maar op Electric Castle is het prima overleven. “Geen rijen bij de douches, een goedkope Lidl en je kan zelfs je eigen kleren wassen. Dit hoef je op Pinkpop dus echt niet te verwachten”, vertelde een Nederlandse bezoeker ons. De goedkope supermarkt met de daarnaast gelegen barbecue-plaats waren wel het grootste pluspunt van de camping. Alles was dus binnen handbereik. Ging je met het vliegtuig? Dan kon je voor een spotprijsje een vooropgezette tent of zelfs een mini-bungalow huren. Electric Castle 2017 garandeerde je een zorgeloos verblijf en gaat er dan ook zeer verdiend met de Festival Award vandoor!

[mks_button size=”medium” title=”Lees het volledige Electric Castle-rapport!” style=”squared” url=”http://festileaks.com/2017/07/festivalrapport-electric-castle-2017-is-het-ultieme-bucket-list-materiaal/” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

De volledige uitslag

[one_third]

1. Electric Castle, RO (9,0)
2. Mad Cool Festival, ES (8,5)
3. Down The Rabbit Hole, NL (8,4)
4. Glastonbury, UK (8,2)
5. Lowlands, NL (8,1)
6. Leeds, UK (8,1)
7. Paaspop, NL (7,8)
8. Space Safari, NL (7,8)
9. Primavera Sound, ES (7,7)
10. Rock en Seine, FR (7,7)
11. Melt!, DE (7,6)

[/one_third]

[one_third]

12. Benicassim, ES (7,6)
13. Sziget, HU (7,6)
14. Zwarte Cross, NL (7,5)
15. Pukkelpop, BE (7,5)
16. Groezrock, BE (7,5)
17. Bospop, NL (7,4)
18. Pinkpop, NL (7,4)
19. Liquicity, NL (7,4)
20. Balaton Sound, HU (7,4)
21. Lollapalooza Berlijn, DE (7,4)
22. Mysteryland, NL (7,3)

[/one_third]

[one_third_last]

23. Welcome To The Village, NL (7,2)
24. Jera On Air, NL (7,1)
25. Rock Am Ring, DE (7,0)
26. Rock Werchter, BE (7,0)
27. Solar, NL (7,0)
28. FM4 Frequency, AU (6,9)
29. We Are Electric, NL (6,7)
30. Graspop, BE (5,9)
31. Colours of Ostrava, CZ (5.0)
32. Best Kept Secret, NL (4,3)

[/one_third_last]

Festileaks Festival Awards

Iedere zomer is Festileaks te vinden op de grootste festivals van de Benelux en Europa. We doen verslag aan de hand van Festivalrapporten, waarin minimaal 100 festivalgangers hun mening presenteren over de festivalbeleving. We recenseren eens niet de acts, maar juist al die andere punten die een festival succesvol maken. Deze week maken we de balans op en delen we de prijzen uit. Elke categorie heeft een winnaar en elke winnaar verdient een heuse Festileaks Festival Award. Eerder las je al over de festivals met de beste locatie. Morgen schotelen we je de winnaars in de categorie ‘Bereikbaarheid’ voor. Hou de website, maar ook onze Facebookpagina in de gaten voor nog meer winnaars!

[mks_button size=”medium” title=”Bekijk alle winnaars van de Festileaks Festival Awards” style=”squared” url=”http://festileaks.com/category/festileaks/festileaks-festival-awards/” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2023

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 30 juni - 2 juli 2023
Line-up
Stromae
Fred Again..
Paolo Nutini
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.