Festivalconcert: Elbow op Lowlands 2017

Lowlands 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Rock Werchter is weer wakker na de feestperiode en spuit weer gretig met de aankondigingen. Vorige week kregen we elf nieuwe namen, waaronder Elbow. De Britten kennen het festival ondertussen door en door en mogen komende zomer het publiek dus weer verwennen. Twee jaar geleden deden ze het nog op Lowlands, wij kijken eens hoe ze het toen aanpakten.

Elbow weet met hun totale gebrek aan sterallures en een hoog aaibaarheidsfactor moeiteloos harten te veroveren. Zo timmerden ze geruime tijd gemoedelijk aan de weg naar succes en wisten zo elke tour weer een plekje op de affiches te klimmen. Sinds een paar jaar mogen ze zich tot de headliners rekenen. Ze verkiezen wel de intiemere setting: op Rock Werchter zullen ze vanuit The Barn tegengewicht geven aan het popgeweld van P!nk en Bastille op het hoofdpodium.

Ook op Lowlands 2017 staat de band niet op het hoofdpodium geprogrammeerd, maar in de vernieuwde Bravo. ‘The Birds’ opent hun set, een uitgebreide kennismaking gevolgd door ‘Bones of You’. Little Fictions, hun (nog steeds) meest recente album kwam drie keer aan bod, maar het valt op dat The Seldom Seen Kid nog steeds de hofleverancier is. Van die grote doorbraakplaat valt nog steeds niets af te dingen en ‘One Day Like This’ en ‘Grounds For Divorce’ blijven dan ook hoogtepunten op ieder festival waar ze gespeeld worden. Geniet van Elbow op Lowlands 2017 en mis ze komende zomer zeker niet op Rock Werchter.

Elbow

Lowlands 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Elbow is een graag geziene gast op festivals. De Britten brachten al zeven studioalbums uit, waarvan The Seldom Seen Kid en Build a Rocket Boys! de bekendste zijn. Het nieuwste, Little Fictions, is zonder oud-drummer Richard Jupp opgenomen. Hij verliet de band in 2016. De sympathieke frontman Guy Garvey weet als geen ander hoe je een publiek voor je wint. Met zijn komische opmerkingen tussen de prachtige nummers door, is het een genot om naar de band te mogen kijken. Nummers als ‘One Day Like This’, ‘Grounds for Divorce’ en het ingetogen ‘Lippy Kids’ zijn de laatste jaren uitgegroeid tot ware festival anthems.

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.