Dit is de beste festivalact van 2017 volgens 3FM-dj Roosmarijn Reijmer

Roosmarijn Reijmer
Foto: Hans Peter van Velthoven

De zoektocht naar dé festivalact van 2017 is in volle gang en er kan weer gestemd worden. Natuurlijk begrijpen we dat het haast onmogelijk is om een keuze te maken uit zo veel goede artiesten. Daarom willen we jullie wat inspiratie geven. We laten enkele prominente spelers aan het woord om hun favoriete act van 2017 te pushen. Vandaag spreken we 3FM-dj Roosmarijn Reijmer 

Volgens Roosmarijn is Radiohead ongetwijfeld de beste festivalact van 2017. Daarnaast hebben ook de set van Job Jobse op het festival Wildeburg en een van de laatste shows van Moderat een bijzonder plekje in haar hart bemachtigd.

Radiohead 

https://youtu.be/5k8dhZx1dlo

“Dat was echt een super bijzondere show, omdat het duidelijk was dat iedereen die Best Kept Secret bezocht, kwam om Radiohead te zien. Ook de rustige, lome zomeravond-setting was perfect. Wij waren al uren bezig om het perfecte plekje te vinden. Maar toen het concert begon bleek het helemaal geen show te zijn die erop gericht was om mensen te pleasen. Het was heel introspectief en ingetogen. Ze deden geen moeite om iedereen mee te krijgen, maar dat maakte het des te intenser. Daarnaast was het geluid zo perfect dat je ieder klein detail kon horen.”

Job Jobse en Moderat

“Ten eerste was Wildeburg het meest fantastische festival waar ik ben geweest, dat was echt een episch topweekend. Job Jobse stond daar op de laatste avond en die maakte het eigenlijk helemaal af. Hij draaide alleen maar exclusives, waardoor je jezelf helemaal de tering staat te shazamen voor Jan Lul. Als hij z’n duivelse grijns opzet, weet je dat het een groot feest wordt.”

https://www.youtube.com/watch?v=11Mtkk-Zj_g

“Het feit dat Lowlands een van de laatste keren is dat je Moderat kon zien, geeft een bijzondere lading aan zo’n concert. Ze gaan namelijk voorlopig uit elkaar. Plus, die visuals van Moderat zijn echt fantastisch. Als je er last van had dat ze in het daglicht speelden, dan stond je gewoon niet ver genoeg vooraan.”

Ben jij het eens met de keuzes van Roosmarijn? Of had je juist een heel ander hoogtepunt? Breng nu je stem uit voor de Festivalact Top 100 2017.

Festivalacts Top 100

De komende weken blikken we terug op de geweldige tijd die we afgelopen zomer hebben gehad en laten we enkele prominente spelers aan het woord om hun favoriete act van 2017 te pushen. Maar uiteindelijk bepaal jij wie de opvolger wordt van Arcade Fire (2014), Muse (2015) en De Staat (2016). Dus: stemmen maar!

[mks_button size=”large” title=”Naar de stempagina” style=”squared” url=”http://stem.festileaks.com” target=”_blank” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]