Festivalconcert: Live op Pinkpop 2017

Het is weer tijd voor de ultieme afrekening. Zoals ieder jaar sluiten we het festivalseizoen af met de Festivalacts Top 100: de lijst met de beste festivaloptredens van afgelopen zomer. De stembussen zijn zojuist geopend! Ter inspiratie blikken we vandaag terug naar het optreden van Live op Pinkpop 2017.

Één van de grooste verrassingen op Pinkpop 2017; Live reisde af naar Limburg voor een exclusieve reünie. In de jaren ’90 kende de band veel hoogtepunten en tot op heden worden hun platen als klassiekers beschouwd.
Tijdens de Pinkpop persconferentie werden trouwe fans al euforisch over dé reünie van het jaar. Op 5 juni was het dan eindelijk zover en betraden de mannen van Live het Pinkpop podium om een onvergetelijk optreden te geven. Hits als ‘The Dolphin’s Cry’ en ‘Overcome’ kwamen voorbij en daarmee ging de droom van vele Pinkpoppers in vervullig; een legendarisch optreden van Live in ons eigen kikkerlandje!

Live

LIVE is een Amerikaanse rockband bestaande uit Ed Kowalczyk, Chad Taylor, Patrick Dahlheimer en Chad Gracey. De band werd opgericht in 1989 maar brak in 1994 pas echt door met hun tweede album, Throwing Copper. In 2009 stapte Ed Kowalczyk uit de band door een onderlinge ruzie, maar in 2016 keerde hij gelukkig terug om de samenwerking met de andere bandleden voort te zetten. De band stond al vier keer eerder op Pinkpop, in 1995, 1997, 2000 en 2002. LIVE was toen zelfs headliner. In 2014 stond frontman Ed Kowalczyk nog solo op Pinkpop om het album Throwing Copper integraal te spelen, maar in 2017 kwam hij mét band terug naar Landgraaf.

Festivalacts top 100

De komende weken blikken we terug op de geweldige tijd die we afgelopen zomer hebben gehad en laten we enkele prominente spelers aan het woord om hun favoriete act van 2017 te pushen. Maar uiteindelijk bepaal jij wie de opvolger wordt van Arcade Fire (2014), Muse (2015) en De Staat (2016). Dus: stemmen maar!

 

[mks_button size=”large” title=”Naar de stempagina” style=”squared” url=”http://stem.festileaks.com/?front=180″ target=”_blank” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Alejandra Broersma

Chef Planning en manusje-van-alles bij de FL feestcommissie. Student Kunst en Economie. Binnen het team bekend als de nerd die alle series kijkt. Geobsedeerd met Tame Impala en Arctic Monkeys maar kent ook alle foute twerkhits. Op festivals vaak achter de schermen aan het werk, maar in mijn vrije tijd ook wel front row te vinden als de gillende en huilende fangirl.

Meer van Alejandra