11 dingen die we nooit meer vergeten van Best Kept Secret 2017

Het is alweer even geleden, maar de heerlijke festivaldagen van Best Kept Secret hebben een fijne indruk achtergelaten. Daarom blikken we nog even terug met elf herinneringen van dit weekend op de Beekse Bergen.

1. Hiphophistorie: Run The Jewels headlinet de vrijdag


Met mede-headliners Arcade Fire en Radiohead kreeg Run The Jewels de taak om de eerste avond af te sluiten. Een vreemde keuze? Jazeker, dit was namelijk de eerste hiphop headliner op een alternatief festival sinds twintig jaar. Een slechte keuze? Dat zeker niet. Het stond vol en iedereen deed mee. Zo werd er door flink wat mensen ‘I’m the shit, bitch!’ mee geschreeuwd en klommen bezoekers ook hier bij elkaar op de schouders. Run The Jewels heeft laten zien dat een hiphop act een prima headliner kan zijn voor Best Kept Secret.

2. Cashless 2.0


Best Kept Secret introduceerde dit jaar een nieuwe manier van betalen: cashless 2.0. Dit betekent betalen met je pinpas of creditcard. Geen muntjes, geen polsbandjes, geen cash. Volledig cashless dus. Niet zo handig met het geven van een rondje en een grote verrassing wanneer je na het festival je rekening checkt. Of het een handig systeem is? Daar zijn de meningen over verdeeld. Het uitvallen van contactloos betalen bracht in ieder geval flink wat chaos met zich mee.

3. Culinair genieten met o.a. burgers, spareribs en vegetarische pita gyros

Good food mood ?#bks17 #bestkeptsecret #festivalfood #foodie #ramen

Een bericht gedeeld door Freya Clijmans (@freyaclijmans) op


Het festival was ook dit jaar wederom een waar food walhalla. Of je nu een premium burger, barbecue, Thais, Italiaans of toch liever iets vegetarisch eet: het is er allemaal. Het festival duurde eigenlijk te kort om alle heerlijke foodtrucks af te gaan. Missie voor volgend jaar: nog meer eten!

4. De extra encore van Arcade Fire

Arcade Fire
Het spelen van ‘Here Comes the Night Time’ tijdens de zonsondergang en de lichtjes bij ‘Neon Bible’, het is slechts een greep uit de mooie momenten tijdens het optreden van Arcade Fire. De band had er zin in, want na alle nummers van de setlist te hebben gespeeld kwamen ze onverwacht terug voor een éxtra encore.

5. Het tekort aan toiletten op de camping


De rij voor de toiletten. Stond je er niet in, dan heb je hem zeker wel gezien. Sommige kampeerders hebben wel een uur in de rij gestaan om een plasje te mogen doen. Dit maakte de opluchting hierna wel een stuk groter. Toch was het zonde van de tijd. De camping scoorde dan ook een onvoldoende in het Festivalrapport.

6. Voetjes in het water en chillen op het strand

Vanuit het water naar Radiohead kijken. ❤️ #radiohead #bestkeptsecret

Een bericht gedeeld door Joris Bulckens (@fotojokko) op


In tegenstelling tot voorgaande edities konden de regenlaarzen dit jaar in de kast blijven liggen. Wel konden de bikini’s aan zagen we eindelijk meer van alles wat het terrein te bieden heeft. Er werd dan ook volop gechilld in zon en op het strand. Ook de voetjes gingen het water in om even lekker af te koelen. Tot in de late uurtjes bleef het warm en dat betekende vanuit het water genieten van Radiohead!

7. ‘Kutstof’ door het warme weer


Fijn dat lekkere weer, maar de droogte en hoge temperatuur brengt wel een ander probleem met zich mee: opwaaiend stof. Of je schoenen nu zwart, wit of rood waren, na Best Kept Secret zagen ze er allemaal hetzelfde uit. De bezoekers hadden het dan ook regelmatig over het’kutstof’ terwijl ze hun zonnebril voor de zoveelste keer aan het schoonmaken waren.

8. Een heel stil publiek bij RY X


Je ziet niet vaak dat het hele publiek op een festival stil is en aandachtig luistert naar de muziek, maar op Best Kept Secret was het raak. Het hele publiek was zo stil, dat je jezelf kon horen ademhalen. Ondanks de hoge temperatuur zorgde dit bij veel bezoekers voor kippenvel. Dat zullen we zeker niet snel vergeten.

9. Verrassingsset 2manydj’s op stage 4

Feest! ????#bks17 #2manydjs

Een bericht gedeeld door Philippe Denayer (@philippe_dn) op

Surprise! Uit het niets was daar 2manydj’s met een verrassingset. Dit was dus onverwacht dansjes doen op heerlijke beats. Stage 4 puilde uit van mensen die allemaal losgingen.

10. De Japanse Karaoke stand

Leuk, al die optredens, maar zelf op het podium staan is natuurlijk veel leuker. De Japanse Karaoke stand was dan ook een regelrechte hit op Best Kept Secret. Hoewel het valse gezang niet bij iedereen in de smaak viel, hebben we genoten van het feestje bij deze stand. Hopelijk volgend jaar weer!

11. Een magische show van de gedroomde headliner Radiohead

Thom Yorke | Radiohead @bksfestival #bks17 #bestkeptsecret #radiohead

Een bericht gedeeld door Marc Gommans (@marc_gommans) op


Zeg je Best Kept Secret 2017, dan zeg je Radiohead. Het festival had eindelijk haar gedroomde headliner, wat ook jullie favoriete act van afgelopen zomer bleek. Aan Thom Yorke en bandleden de taak om het festival dit jaar af te sluiten. Wat was het ontzettend goed. Gelukkig kunnen we het terugkijken zo vaak we willen, genieten!

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2017

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 16-18 juni 2017
Line-up
Radiohead
Arcade Fire
Run The Jewels
Tickets Niet meer beschikbaar.