Stem nu op jouw favoriete festival anthem! Foo Fighters of Tame Impala?

beste festival anthem week 23

In de rubriek Beste Festival Anthem zoekt Festileaks samen met jou naar het ultieme festivalnummer. Deze week spelen twee wereldgoede acts tegen elkaar in de voorlaatste 1/8 finale van de competitie: ‘Everlong’ van Foo Fighters en ‘Let It Happen’ van Tame Impala. Naar wie gaat jouw stem?

Niemand minder dan Linkin Park, Pearl Jam, Muse, Rammstein, Rage Against The Machine en Franz Ferdinand zijn al tot de kwartfinales doorgedrongen. Wie voegen jullie daar aan toe?

‘Everlong’ van Foo Fighters

Eén van de klassiekers uit het repertoire van Foo Fighters. Een oudje ook, want het nummer verscheen al op het tweede album in 1997. Dave Grohl schreef de plaat helemaal zelf. Zijn mislukte eerste huwelijk vormde de inspiratie voor de bekende gitaarriff. Grohl schreef de tekst echter pas nadat hij zijn hart verloor aan een nieuwe vrouw. Naast de albumversie van ‘Everlong’ is ook de akoestische versie erg geliefd onder de fans. Deze verscheen daarom in 2006 op de live-cd Skin And Bones van de band.

‘Let It Happen’ van Tame Impala

Psychedelische rockband Tame Impala veroverde met dit nummer Nederland. ‘Let It Happen’ werd eerst 3FM Megahit, daarna bij 3voor12 ‘Song van het Jaar’ en bestormde de Radio 2 Top 2000. En ook bij Festileaks is het nummer favoriet: ‘Let It Happen’ was met stip het beste nummer van 2015. Wanneer zouden we weer kunnen wegdromen op de festivalweide met deze heerlijke track?

Best Festival Anthem op Spotify

Jullie hebben massaal gereageerd op onze oproep tot het nomineren van jouw ultieme festival anthem. We hebben alle nummers die zich geplaatst hebben voor de competitie verzameld in de ultieme festival playlist: Festileaks’ Festival Anthems. Wil je op de hoogte blijven van het verloop van deze competitie? Abonneer je dan nu!

Wedstrijdschema

beste festival anthem knock out fase week 21

Benieuwd of jouw nominatie heeft weten door te breken naar de achtste-finales? Check hierboven alle deelnemers aan de competitie. Volgende week staan we voor de moeilijke keuze tussen Oasis en The Black Keys. Weet jij al op wie je gaat stemmen?