Stem nu op jouw favoriete festival anthem! Oasis of The Black Keys?

1374
festival anthem knock out week 24

In de rubriek Beste Festival Anthem zoekt Festileaks samen met jou naar het ultieme festivalnummer. Deze week spelen twee ijzersterke acts tegen elkaar in de laatste 1/8 finale van de competitie: ‘Don’t Look Back In Anger’ van Oasis en ‘Lonely Boy’ van The Black Keys. Naar wie gaat jouw stem?

Niemand minder dan Linkin Park, Pearl Jam, Muse, Rammstein, Rage Against The Machine, Franz Ferdinand en Foo Fighters zijn al tot de kwartfinales doorgedrongen. Wie voegen jullie daar aan toe?

‘Don’t Look Back In Anger’ van Oasis

‘Don’t Look Back In Anger’ is de vierde single van het succesalbum (What’s The Story) Morning Glory? uit 1995. Hoewel het nummer stamt uit een tijdperk waarin het nog wél boterde tussen beide broers, wordt de song ook na de break-up van Oasis nog vaak gespeeld. Tot op de dag van vandaag besluit Noel Gallagher elke set met dit klassieke anthem. En waarom ook niet? Duizenden fans die tegelijk het refrein inzetten; een gegarandeerd kippenvelmoment. “And sooooooo Sally can wait..!”

‘Lonely Boy’ van The Black Keys

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Tijd voor een onvervalste rock-knaller. Een track dat pas in 2011 werd uitgebracht maar nu al een echte festivalklassieker is. En wat begint ‘ie lekker. Met een heerlijk gitaarriff staat iedereen vanaf het eerste moment te dansen. Om vervolgens met het refrein keihard mee te blèren: “Oh, oh oh oh, I got a love that keeps me waiting, I’m a lonely boy!” Wat zeg jij? Moet dit nummer absoluut door naar de knock-out fase? Je weet wat je te doen staat.

Best Festival Anthem op Spotify

Jullie hebben massaal gereageerd op onze oproep tot het nomineren van jouw ultieme festival anthem. We hebben alle nummers die zich geplaatst hebben voor de competitie verzameld in de ultieme festival playlist: Festileaks’ Festival Anthems. Wil je op de hoogte blijven van het verloop van deze competitie? Abonneer je dan nu!

Wedstrijdschema

beste festival anthem knock out fase week 22

Benieuwd of jouw nominatie heeft weten door te breken naar de kwartfinales? Check dan hierboven alle deelnemers aan de competitie. Volgende week staan we voor de moeilijke keuze tussen Linkin Park en Pearl Jam. Weet jij al op wie je gaat stemmen?

 

Fan van Oost-Europese festivals tot aan sneakers, en de Koreaanse cultuur tot beleggen. Een goed circus aan interesses dus. En qua muziek? O.a. EDEN, Jeremy Zucker en Oh Wonder!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.