Op het Festileaks Youtube kanaal vind je vele festivalconcerten. Iedere week pikken we er eentje voor je uit. Deze week: The National op Pitchfork Music Festival 2017.

De eerste bevestigingen voor het festivalseizoen van 2018 druppelen vrolijk binnen. Dat zijn zeker niet de minste namen, want ook The National gaat in 2018 langs de festivals. Northside is het eerste bevestigde festival. Hier zullen ongetwijfeld nog meer data aan toegevoegd worden, met hopelijk ook shows in Nederland en België. Vorige maand kwam het nieuwe album uit, wat ze ook twee uitverkochte shows in AFAS Live en BOZAR oplevert. Geen kaarten? Niet getreurd, in de tussentijd kun je nog volop genieten van het concert op Pitchfork. Kijken maar!

The National

Het vijfkoppige The National werd al in 1999 opgericht in Cincinnatti, Ohio. De band brak echter pas door in 2007, met dank aan het succesvolle album Boxer. De band bracht onlangs haar zevende studioalbum uit, onder de naam Sleep Well Beast. Het album is de opvolger van Trouble Will Find Me, dat in 2013 uitkwam. Een wereldwijde tour omwille van het nieuwe album staat momenteel op de planning. Als vervolg hierop wordt verwacht dat aan deze tour ook nog meerdere festivals toegevoegd worden.