Advertisement

Franz Ferdinand hint naar 25 oktober

Franz Ferdinand

Krijgen we overmorgen goed nieuws van Franz Ferdinand? Op de Facebookpagina van de band staat een filmpje met de datum van woensdag, met op de achtergrond voorproefje van nieuwe muziek.

“25.10.17” en tien seconden muziek. Meer heeft Franz Ferdinand niet nodig om speculaties over een album en een tour aan te wakkeren. De muziek op de achtergrond lijkt van hun nieuw nummer ‘Always Ascending’ te komen. De band speelde het al tijdens hun zomertour. Het is van 2013 geleden dat we nieuw werk van de band hoorden, buiten ‘Demagogue’ gerekend, een protestnummer tegen Donald Trump.

Naast nieuwe muziek maken, tourde Franz Ferdinand afgelopen zomer ook weer. De Schotten waren onder meer op Welcome To The Village, Electric Castle en Rock en Siene te vinden. Hopelijk komt er komende zomer een vervolg!

Franz Ferdinand

Franz Ferdinand is nog maar net klaar met touren, maar ze lijken niet stil te zitten. Deze zomer werd al gesproken over nieuw werk, maar dat zou dan zonder gitarist Nick McCarthy zijn. Hij verliet (tijdelijk?) de band om meer tijd met zijn gezin te kunnen doorbrengen. Als de band met een nieuw album komt, wordt dat hun vijfde langspeler. De eerste dateert al van 2004. Hun vorige album, Right Thoughts, Right Words, Right Action, kwam uit in 2013.