Poster Spotting: o.a. Foo Fighters op circulerend Hellfest 2018 affiche

dave grohl

Elk geruchtenseizoen is het weer raak: zelfgemaakte festivalposters. Ze kloppen eigenlijk nooit, maar het is ó zo leuk om er naar te kijken. In ‘Poster Spotting’ schotelen we je de leukste, de interessantste en de reëelste posters voor en laten we er ons ‘professioneel oogpunt’ op los. In deze editie: Hellfest 2018!

We hebben de festivalzomer nog maar net achter ons liggen, maar de geruchtenmolen lijkt nooit stil te staan. Nadat eerder al een poster van Rock Werchter 2018 gespot werd, is nu ons oog gevallen op een affiche van Hellfest 2018. Op het forum van het Franse festival verscheen onderstaande poster waarop meer dan 150 namen zijn te zien. Naast Foo Fighters zijn System Of A Down en Tool te zien als de grote headliners van het festival dat op 22, 23 en 24 juni zal plaatsvinden. Altijd vermakelijk, zo’n poster, maar hoe realistisch is deze?

Headliners

Hoewel de komst van de drie genoemde headliners natuurlijk niet uitgesloten is, is er momenteel geen aanleiding om aan te nemen dat de drie headliners van dit affiche daadwerkelijk op Hellfest 2018 staan. Vooralsnog heeft geen van deze bands Europese optredens gepland in de periode rond Hellfest 2018. Momenteel hebben System Of A Down en Tool zelfs helemaal geen tour staan en daarnaast is er vanuit deze bands ook geen aankondiging van nieuw materiaal geweest.

Dat ligt anders bij Foo Fighters. De Amerikaanse rockers brachten vorige maand hun nieuwe album Concrete & Gold uit, wat natuurlijk gepromoot moet worden. Op de website van de band is al een goedgevulde agenda te zien die doorloopt tot in maart volgend jaar. Hierin wordt Europa vooralsnog overgeslagen. Des te meer reden voor Dave en co. om naar Europa te komen, toch? 😉

Opvallende namen

Wat in eerste instantie niet zo opvalt is de naam van Queens Of The Stone Age. De band staat vrij onopvallend in het onderste blok genoemd, wat gelijk al behoorlijk afdoet aan de geloofwaardigheid van de poster. Queens Of The Stone Age zijn we immers een stuk hoger en groter op de affiches gewend. Of zullen Josh en kornuiten genoegen nemen met een relatief lage spot? Hoe dan ook, we weten in ieder geval dat de band die periode in Europa is na hun aankondiging op Northside 2018.

Verder is het ook redelijk ongeloofwaardig te noemen dat Machine Head op de poster prijkt. Bij de aankondiging van hun wereldtournee in 2018 heeft de Amerikaanse metalband namelijk aangegeven geen festivals te zullen doen, wat niet bepaald in het voordeel van de betrouwbaarheid van de poster spreekt.

Conclusie

Realistische poster? Niet echt. Vermakelijke voorpret? Zeker!

Hellfest 2018

Hellfest is een driedaags festival dat plaatsvindt in de Franse gemeente Clisson. Ieder jaar verwelkomt het festival meer dan 160 bands die het volledige rock- en metalspectrum vertegenwoordigen. Sinds de start in 2006 hebben onder andere Black Sabbath, Iron Maiden, Volbeat, Aerosmith en Rammstein op Hellfest opgetreden. Hellfest 2018 gaat plaatsvinden op 22, 23 en 24 juni. Over de line-up en ticketprijs is vooralsnog niets bekend gemaakt.

Hellfest Logo

Hellfest 2024

Locatie
Frankrijk
Clisson, Frankrijk
Datum 27-30 juni 2024
Tickets Kopen