Advertisement

8 x wat we nooit meer vergeten van Pukkelpop 2017

De heimwee naar het festivalseizoen is groot. Om dit gevoel nog even extra aan te wakkeren blikken we vandaag terug op een heel fijn festival: Pukkelpop 2017. Wat wij nooit meer gaan vergeten van dit festival? Nou dit:

1. De betoverende Boiler Room

Please take me back ? #takemeback #pukkelpop #boiler #feesten #pkp2017 #heeldieboiler

Een bericht gedeeld door Daphne Bielen (@daphne_bielen) op


De lichten, de aankleding, de line-up en de sfeer; de Boiler Room had het dit jaar allemaal. De enorme stage zag er ook in 2017 weer enorm aantrekkelijk uit. Geen wonder dat het publiek enorm lekker ging bij iedere artiest die op dit podium mocht staan. We krijgen spontaan zin in een feestje als we eraan terug denken.

2. ‘Hup Holland Hup’ op de Petit Bazar

Cora van Mora moest en zou op de foto gaan ? #pukkelpop #irritanteyves #mora #bitterballen

Een bericht gedeeld door 》Yves Knaepen《 (@yvesknaepen) op


De Petit Bazar stond dit jaar in het teken van ‘Ons Oranje’. Zo was er de Mora-snackmuur die ons natuurlijk deed denken aan thuis. De enige echte Cora & Flora van Mora presenteerden een snackmuur-bingo. Ook de Wallen konden natuurlijk niet ontbreken. De sportievelingen onder ons konden zelfs ‘fierljeppen’ op het festival. Hoe leuk was dat?!

3. Happy birthday Romy


Een lekker einde van dag 1 was het zeker met The xx. Zangeres Romy mocht haar verjaardag vieren met zo’n 60.000 man publiek. Een mooi verjaarscadeau voor zowel haar als de Pukkelpopgangers. Het optreden bestond uit een mooie schakeling tussen dansbare en ontroerende nummers. Natuurlijk werd er ook nog even ‘Happy Birthday’ gezongen en kreeg de zangeres een gigantische verjaardagskaart van jullie. Een mooie afsluiter van de eerste dag!

4. Here comes the sun

??? #tb #pukkelpop #rainbow #fun #friends

Een bericht gedeeld door Jimmy Bussels (@jimmybussels) op


De weersvoorspelling voor Pukkelpop was dit jaar redelijk dramatisch te noemen. De vooruitzichten: regen, regen en nog meer regen. Gelukkig viel dit uiteindelijk hartstikke mee, we hebben zelfs een zonnetje kunnen zien en dit leverden wat mooie plaatjes op. De niet gebruikte poncho’s konden dus nog in de verpakking weer mee terug naar huis. Wat een besparing!

5. De heerlijke stem van Sampha


Terwijl Bastille het optreden op de Main Stage voor zich nam, vond er in de Club een van de hoogtepunten van Pukkelpop plaats: het optreden van Sampha. Hoewel de band al zowat de hele wereld over is gegaan met hun debuutalbum Process, genoten ze zichtbaar van dit optreden. Diezelfde positieve vibe was ook duidelijk in het publiek te voelen. Naast dat de stem van Sampha gewoon enorm fijn is, weet hij er ook zeker een showtje van te maken. Had je bij moeten zijn, we zijn er nog steeds zot van!

6. Hoogtevrees overwinnen met een view

This is the end #Pukkelpop #Pkp17 #Hasselt #Flandersisafestival #Belgium #Music

Een bericht gedeeld door Tom Pieters (@tompie2) op


In de aftermovie van festivals zie je altijd gave beelden die het festival van bovenaf laten zien. Op Pukkelpop had je dit jaar de kans om dit ook echt zelf te bekijken in de tachtig (!) meter hoge uitkijktoren. Je moest er wat hoogtevrees voor overwinnen, maar dan had je wel even een uitzichtje hoor!

7. 77 gestolen telefoons


Telefoon gestolen? De kans dat dit gebeurde op Pukkelpop was vrij groot. Een van de bezoekers kwam namelijk met een dubbele agenda naar het festival. Nadat een festivalganger de man betrapte en de politie inschakelde vonden zij een rugzak met daarin 77 telefoons, een flinke score. De telefoons konden hierna worden opgehaald bij de gevonden voorwerpen. Eind goed, al goed.

8. Het sfeervolle optreden van Mumford and Sons

?Jokko #teddwane #mumfordandsons #pukkelpop 2017

Een bericht gedeeld door Bonnie (@bonniekatt1) op


Mumford and Sons was dit jaar de laatste band die het podium betrad op Pukkelpop, dat kon natuurlijk niets anders dan een feestje worden. Biertje in de hand en genieten maar. Al zijn er altijd wel wat gemengde gevoelens bij de laatste optredens op een festival. Aan de ene kant vol gas mee schreeuwen en blij zijn, aan de andere kant lichtelijk verdrietig zijn omdat het bijna afgelopen is. Gelukkig kon er hierna ook nog even flink gedanst worden bij Flume. Mogen we terug?

Pukkelpop Logo

Pukkelpop 2024

Locatie
België
Hasselt, België
Datum 15-18 augustus 2024
Tickets Kopen