Stem nu op jouw favoriete festival anthem! Foo Fighters of Oasis?

beste festival anthem week 28

In de rubriek Beste Festival Anthem zoekt Festileaks samen met jou naar het ultieme festivalnummer. Deze week nemen twee acts van ongekende grootte het tegen elkaar op in de laatste kwartfinale van de competitie: ‘Everlong’ van Foo Fighters en ‘Don’t Look Back In Anger’ van Oasis. Naar wie gaat jouw stem?

In de afgelopen drie weken vonden de overige kwartfinales plaats. Linkin Park, Rage Against The Machine en Muse werden daarin al tot winnaars uitgeroepen. Wie zich hierbij voegt, bepaal jij. Foo Fighters of Oasis? Stemmen maar!

‘Everlong’ van Foo Fighters

Eén van de klassiekers uit het repertoire van Foo Fighters. Een oudje ook, want het nummer verscheen al op het tweede album in 1997. Dave Grohl schreef de plaat helemaal zelf. Zijn mislukte eerste huwelijk vormde de inspiratie voor de bekende gitaarriff. Grohl schreef de tekst echter pas nadat hij zijn hart verloor aan een nieuwe vrouw. Naast de albumversie van ‘Everlong’ is ook de akoestische versie erg geliefd onder de fans. Deze verscheen daarom in 2006 op de live-cd Skin And Bones van de band.

‘Don’t Look Back In Anger’ van Oasis

https://www.youtube.com/watch?v=R7RSi9V7FZM

‘Don’t Look Back In Anger’ is de vierde single van het succesalbum (What’s The Story) Morning Glory? uit 1995. Hoewel het nummer stamt uit een tijdperk waarin het nog wél boterde tussen beide broers, wordt de song ook na de break-up van Oasis nog vaak gespeeld. Tot op de dag van vandaag besluit Noel Gallagher elke set met dit klassieke anthem. En waarom ook niet? Duizenden fans die tegelijk het refrein inzetten; een gegarandeerd kippenvelmoment. “And sooooooo Sally can wait..!”

Best Festival Anthem op Spotify

Jullie hebben massaal gereageerd op onze oproep tot het nomineren van jouw ultieme festival anthem. We hebben alle nummers die zich geplaatst hebben voor de competitie verzameld in de ultieme festival playlist: Festileaks’ Festival Anthems. Wil je op de hoogte blijven van het verloop van deze competitie? Abonneer je dan nu!

Wedstrijdschema

beste festival anthem knock out fase week 25

Benieuwd of jouw nominatie heeft weten door te breken naar de kwartfinales? Check dan hierboven alle deelnemers aan de competitie. Volgende week staan we voor de moeilijke keuze tussen Linkin Park en Rage Against The Machine in de eerste halve finale. Weet jij al op wie je gaat stemmen?