Deze acts willen jullie op het dancepodium van Pinkpop zien

Nu Pinkpop mogelijk een dancepodium gaat introduceren, komen de nodige vragen bovendrijven. De belangrijkste kwestie is misschien wel: “Welke acts moeten op dit podium gaan spelen?” Wij stelden jullie deze vraag afgelopen weekend in een FestiTinder en de top 5 ziet er als volgt uit. Kijk je mee Jan?

5. Martin Garrix

Op plek vijf vinden we de nummer één dj van de wereld: Martin Garrix. Het optreden op de vorige editie van Pinkpop moet bij veel bezoekers goed in de smaak zijn gevallen. Jullie zien het Nederlandse wonderkind namelijk graag terug op Pinkpop 2018. Wellicht is een echt dancepodium nóg meer op zijn lijf geschreven dan de Main Stage.

4. The Chemical Brothers

chemical brothers
Het Britse duo The Chemical Brothers weet de vierde plaats te veroveren. Een set van The Brothers zou op de nieuwe stage het best tot zijn recht komen. De indrukwekkende shows komen in het duister nog beter tot leven. Een set bij daglicht is eigenlijk een beetje hetzelfde als Guns N’ Roses zonder Slash; het mist iets belangrijks. Is het ontbreken van een donkere setting dan ook de reden waarom The Chemical Brothers in 2005 voor het laatst op Pinkpop stonden?

3. The Prodigy

The ProdigyOp plaats 3 vinden we opnieuw een big beat-pionier uit Engeland: The Prodigy. Het trio uit Essex weet al vele jaren met hun energieke livesets het publiek volledig uit hun dak te laten gaan. Voor een lange tijd staat de band dan ook op het verlanglijstje van veel festivalgangers, en dat is vandaag de dag nog steeds niet anders. Jullie swipeten namelijk in grote getale naar rechts toen The Prodigy op jullie beeldscherm verscheen.

2. Major Lazer

Met een flinke voorsprong op The Prodigy heeft Major Lazer de tweede plek in de top 5 ingenomen. Het Amerikaanse trio bestaande uit Diplo, Jillionaire en Walshy Fire gaf in 2016 nog een indrukwekkende show weg op Pinkpop. Ze zijn niet zoals veel andere dj’s alleen bezig met het draaien van plaatjes, maar verzorgen hiernaast ook een spektakel op het podium. Dans, indrukwekkende visuals en live zang zijn allemaal elementen die je kan verwachten bij één van de shows. Eén ding is zeker, jullie zien Major Lazer zeer graag terug op het dancepodium van Pinkpop.

1. Daft Punk

Daft PunkWie anders dan Daft Punk verdient de eerste plek in de top 5. De geruchten over een mogelijke tour van de dance-legendes gaan al een lange tijd rond. Tot dusver laten de officiële bevestigingen echter nog steeds op zich wachten. Waarom het zolang duurt is onduidelijk, maar waar het zeker niet aan ligt is de vraag; het Franse duo kan volgens jullie namelijk niet snel genoeg naar Landgraaf komen. Er zijn redenen genoeg te bedenken waarom de groep moet terugkeren naar Nederland. Dus Jan, je weet wat je te doen staat!

De volledige uitslag

 1. Daft Punk (74%)
 2. Major Lazor (67%)
 3. The Prodigy (61%)
 4. The Chemical Brothers (58%)
 5. Martin Garrix (56%)
 6. The Chainsmokers (53%)
 7. Armin van Buuren (53%)
 8. Calvin Harris (52%)
 9. Faithless (51%)
 10. Deadmau5 (51%)
 11. Kygo (49%)
 12. David Guetta (49%)
 13. Hardwell (49%)
 14. Avicii (48%)
 15. Flume (48%)
 16. Disclosure (45%)
 17. Yellow Claw (45%)
 18. Axwell Λ Ingrosso (42%)
 19. Underworld (40%)
 20. Justice (39%)
 21. Dimitri Vegas & Like Mike (35%)
 22. Moderat (34%)
 23. Marshmello (34%)
 24. DJ Snake (33%)
 25. Chase & Status (33%)
 26. Pendulum (32%)
 27. 2manydjs (32%)
 28. Mura Masa (30%)
 29. Above & Beyond (27%)
 30. Noisia (27%)

 

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen