Gorillaz, David Byrne en meer naar Roskilde 2018

Gorillaz

De organisatie van Roskilde maakt de tweede lichting namen bekend voor 2018. Het Deense festival weet onder andere Gorillaz te strikken voor dit jaar. Hiermee start het festival ook haar kaartverkoop.

Dat dit festival het een en ander weet van het samenstellen van een killer line-up is inmiddels geen geheim meer. Drie weken geleden werden de eerste tien namen van het affiche bekendgemaakt. Bruno Mars en Vince Staples zullen deze zomer te zien zijn tijdens op het festival. Nu komen daar ook Gorillaz, Stormzy en David Byrne bij. Hieronder vind je alle nieuwe namen.

Met deze toevoegingen aan het affiche luidt Roskilde ook meteen het startschot voor de kaartverkoop. Kaarten voor het 8-daagse festival zijn via de officiële website te koop vanaf €283,- per stuk. Dagkaarten kosten ongeveer €142,-. Met Rock Werchter en Down The Rabbit Hole in dezelfde tijdsperiode, is het mogelijk dat de Roskilde-acts dichter bij huis te bewonderen zijn.

Gorillaz

De band rond frontman Damon Albarn begon in 1998. Met nummers als Feel Good Inc. en Clint Eastwood wist de band zich snel op de kaart te zetten. Na vier studioalbums en talloze samenwerkingen met diverse artiesten hoorden we een tijdje niets. Nu zijn Albarn en zijn cartoons weer terug met het in april uitgebrachte ‘Humanz’. Na zes jaar radiostilte werd het album met veel enthousiasme ontvangen. Onlangs ontstond er het gerucht dat er een nieuw verrassingsalbum uitgebracht zou worden tijdens de huidige tour.

Roskilde Festival 2018

Foto: Krists Luhaers

Roskilde is sinds 1971 met een ijzersterke line-up en goedkoop bier, een van de grootste Europese muziekfestivals. De acts brengen muziek uit allerlei genres ten gehore. Zo storten diverse rock-, metal-, en hip hop-artiesten hun nummers uit over het festivalterrein, maar wordt er niet teruggedeinsd voor electronica, dance en wereldmuziek. Ieder jaar maken maar liefst 80.000 muziekliefhebbers de tocht naar Denemarken om van dit festival te genieten. Ook leuk om te weten: alle opbrengsten van het festival worden gedoneerd aan het goede doel. Dit jaar vindt Roskilde plaats van 30 juni tot en met 7 juli.