Gorillaz denkt aan uitbrengen verrassingsalbum

Na het uitbrengen van hun laatste album, komt er wellicht alweer een tweede album aan. De band wil een verrassingsalbum uitbrengen, daarmee herhaalt Gorillaz de stunt uit 2010.

Gorillaz zijn op dit moment al druk bezig met de aanstaande tour. Maar daarnaast zit Damon Albarn niet bepaald stil. We kunnen waarschijnlijk namelijk een verrassingsalbum verwachten. Zo liet de frontman aan Q Magazine weten: “I really like the idea of making new music and playing it live almost simultaneously. It will be a more complete record than ‘The Fall’, but will hopefully have that same spontaneity.”

Toen de band in 2010 ‘Plastic Beach’ uitbracht, volgde een aantal maanden later het verrassingsalbum ‘The Fall’. Double the fun! Hun nieuwste album ‘Humanz’ is afgelopen april pas uitgekomen en wie weet wordt ook dit album snel vergezeld met een presentje.

Gorillaz

Gorillaz

De band rond frontman Damon Albarn begon in 1998. Met nummers als Feel Good Inc. en Clint Eastwood wist de band zich snel op de kaart te zetten. Na vier studioalbums en talloze samenwerkingen met diverse artiesten hoorden we een tijdje niets. Na een tussenpauze van zes jaar was daar de album release van het vijfde Gorillaz album ‘Humanz’. Meteen volgden plannen voor een tour en nu nog meer nieuws: een verrassingsalbum!

Humanz tour

Als onderdeel van de Humanz tour staat Gorillaz 21 november in een uitverkochte Ziggo Dome. Voor het festivalseizoen van 2018 heeft Colombiaans festival Estéreo Picnic Gorillaz al op de affiche staan. Afgelopen jaar wisten Outside Lands en Austin City Limits de band al te strikken. Tot nu toe zijn er nog geen plannen gemaakt om Gorillaz te mogen aanschouwen op festivals in Europa. Het is nog even afwachten of dit gaat gebeuren.

Meer weten over jouw favoriete artiesten en allerlei festivals? Neem een kijkje bij het laatste nieuws en de nieuwste geruchten.