Guns N’ Roses naar Firenze Rocks 2018

Het houdt maar niet op met de bevestigingen voor Guns N’ Roses. Vandaag werd bekend dat ze ook op Firenze Rocks 2018 zullen staan.

Daarmee is de eerste naam voor het Italiaanse festival nu bekend. Eerder maakte het festival al de data voor haar tweede editie bekend. Firenze Rocks zal plaatsvinden in hetzelfde weekend als Pinkpop, namelijk van 14 tot en met 17 juni.

Er werd al dagen gespeculeerd over wie de eerste naam zou worden voor Firenze Rocks. In de Italiaanse media werden Foo Fighters en Ozzy Osbourne genoemd als zekerheidje. Ook Pearl Jam wordt als gerucht voor het festival genoemd.

Guns N’ Roses

De rockers van Guns N’ Roses hebben hun sporen in de muziekscène al lang en breed verdiend. Ondanks dat er genoeg mot was tussen zanger Axl en gitarist Slash hebben de twee toch weer besloten weer bij elkaar te komen met de hele band voor een reünie. De band bracht 6 studioalbums uit, waarvan Chinese Democracy uit 2008 de meest recente is en scoorde wereldhits met ‘Paradise City’, ‘Welcome to the Jungle’ en ‘Sweet Child O’ Mine’. Dit jaar zullen ze ook weer in de lage landen te zien zien: eerder werden ze al bekendgemaakt voor Graspop en voor een los concert in het Goffertpark.

Firenze Rocks 2018

Foto: Francesco Prandoni & Elena Di Vincenzo

Firenze Rocks wordt aankomend jaar voor de tweede keer gehouden, ditmaal van 14 tot en met 18 juni 2018 in Florence. Vorig jaar stonden onder andere Eddie Vedder, System Of A Down en Aerosmith al op het festival. Voor meer informatie over het festival kijk je op de officiële website.