Ozzy Osbourne, Parkway Drive, Nightwish en anderen naar Copenhell 2018

Parkway Drive
Foto: Bart Heemskerk (Paaspop 2017)

Het Deense metalfestival Copenhell maakt vandaag de eerste 16 namen bekend. Onder andere Ozzy Osbourne, Helloween, Parkway Drive en Nightwish spelen in hetzelfde weekend als Graspop in Kopenhagen.

Het regent vandaag bevestigingen voor de gitaarfestivals. Na Graspop en verschillende edities van Download kan nu ook Copenhell de komst van Ozzy Osbourne bevestigen. Het complete rijtje bevestigingen bestaat uit Ozzy Osbourne, Helloween, Nightwish, Parkway Drive, Kreator, Arch Enemy, Asking Alexandria, Alestorm, Enslaved, Sodom, Exodus, While She Sleeps, Zeal & Ardor, Igorrr, Bersærk en Orm. Het festival maakt daarnaast bekend dat de ticketverkoop op donderdag 9 november om 10:00 uur van start gaat.

Parkway Drive

De Australische metalcore giganten van Parkway Drive zijn on fire! De heren zijn na de release van hun laatste album Ire uitgegroeid tot één van de grootste metalcorebands die op dit moment actief zijn. In het voorjaar van 2016 speelde Parkway Drive een uitverkochte 013 plat met hun buddy’s in Architects. In 2015 werden festivals als Rock am Ring en Graspop verpulvert. Dit jaar stond Parkway Drive hoog op de affiche van Paaspop en kregen ze de eer om Groezrock af te sluiten. In 2018 zoekt de band het nog hogerop als headliner van FortaRock. Zien we Parkway Drive ook terug op de poster van Graspop?

Copenhell 2018

Het Deense Copenhell vindt plaats van 21 tot en met 23 juni in de hoofdstad Kopenhagen. De kaartverkoop gaat van start op donderdag 9 november om 10:00 uur. Doordat het festival in hetzelfde weekend van start gaat als het Belgische Graspop is het goed mogelijk dat de festivals namen delen. Afgelopen jaar waren onder andere System Of A Down, Prophets of Rage, Slayer en Five Finger Death Punch op Copenhell te bewonderen. Meer informatie is te vinden op de website.