Tweede Kamer probeert nogmaals woekerprijzen tegen te gaan

1257
Fortarock publiek 2016
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Wie regelmatig concerttickets koopt, kent het probleem. De kaartjes vliegen de deur uit en verschijnen daarna voor woekerprijzen op het internet. SP-kamerlid Peter Kwint wil daar een einde aan maken.

Meer dan een miljard euro. Zoveel brengt de doorverkoop van tickets in Nederland op volgens Peter Kwint. Daar moet een einde aan komen. De Tweede Kamer was het eens met die oproep. Er was in 2008 al een voorstel om de woekerprijzen aan banden te leggen, maar dat is vorige maand weggestemd door de Eerste Kamer. Als er een nieuw voorstel komt, moet dat een betere en concretere oplossing bieden om de zwarte markt tegen te gaan.

Ticketswap als voorbeeld

De doorwinterde concertganger heeft vast al gehoord van TicketSwap. Op de website mag je maximaal 20% bovenop de originele ticketprijs vragen voor een kaartje. Geen woekerprijzen dus, maar daarmee is het probleem nog niet opgelost. Sommige accounts bieden duizenden kaartjes aan. Hans Ober, mede oprichter van TicketSwap, wil dat daar een einde aan komt: “De bedrijven die de kaartjes verkopen, moeten ervoor zorgen dat ze niet massaal bij doorverkopers terechtkomen.”. Om de zwarte markt te stoppen, zullen alle partijen moeten samenwerken.

Groot fan van rock, alternative en alles daar in de buurt. Met Werchter in de achtertuin vaste klant op het festival. Geen plek beter dan vooraan op een concert tussen de dolle fans. Bij Bruce en The National gaat het dak er helemaal af.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.