Arcade Fire, Kamasi Washington en meer naar Haven Festival 2018

Arcade Fire

De eerste namen voor Haven Festival 2018 zijn bekend! Het Deense festival heeft onder meer Arcade Fire, Kamasi Washington en Unknown Mortal Orchestra weten te strikken.

Begin deze week hintte de organisatie in een video al naar de eerste namen. In de muzikale mash-up waren onder andere bovengenoemde acts te horen, en nu blijkt hun komst dus realiteit. Naast Arcade Fire, Kamasi Washington en Unknown Mortal Orchestra onthulde de organisatie nog eens negen andere acts. Welke acts dat allemaal zijn zie je in onderstaande video.

Arcade Fire

Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Arcade Fire ontstond in 2003 in Montreal, Canada. Ze brachten in die tijd al vijf albums uit. Met het album The Suburbs wonnen ze in 2011 een Grammy. In 2014 speelden ze tijdens de storm op Pinkpop een legendarisch optreden, waarna ze ook werden uitgeroepen tot Beste Festivalact van het Jaar. Afgelopen zomer was Arcade Fire onder andere te vinden op de mainstages van Rock Werchter en Best Kept Secret. In 2018 trekt de band dus opnieuw langs de festivals. Zo is Arcade Fire ook al aangekondigd voor de Duitse Hurricane en Southside Festivals. Waar hoop jij Arcade Fire te zien?

Haven Festival 2018

In 2017 vond de eerste editie van Haven Festival plaats in Kopenhagen. Het festival brengt een bijzondere mix van muziek, kunst, bier en eten. Opmerkelijk is dat het festival gecureerd wordt door leden van The National. Het eerste jaar waren er onder andere optredens van Bon Iver, Iggy Pop, Beach House en uiteraard The National zelf. Met bijna 20.000 verkochte kaartjes werd het festival direct een succes.

Haven Festival vindt in 2018 plaats op 10 en 11 augustus, wederom op de voormalige scheepswerf in Kopenhagen. Met de aankondiging van onder meer Arcade Fire en Kamasi Washington gooit de organisatie opnieuw hoge ogen. Inmiddels is de kaartverkoop van start gegaan; ticketprijzen beginnen bij een kleine € 200,-. Voor meer informatie over het festival kun je terecht op de officiële website.