Foo Fighters komen met supportacts. Welke zien we op de festivals?

Photo credit: Brantley Gutierrez

Foo Fighters tourt komende zomer niet alleen langs festivals. De band staat daarnaast ook in zalen. Supportacts die dan aanwezig zijn vinden we waarschijnlijk ook op festivals.

Foo Fighters neemt een indrukwekkend rijtje namen mee op tournee. Frank Carter & the Rattlesnakes, The Kills en Wolf Alice staan het vaakst met Dave Grohl en co. op het affiche. Daarnaast komen ook Slaves, Goat, Starcrawler en The Cribs voorbij. Deze acts zijn hierdoor meteen kanshebbers voor de festivals. Ook voor Pinkpop mag je dus rekening houden met deze namen.

Grote acts zoals Foo Fighters komen vaak naar festivals met zogenaamde package deals. In deze afspraken mag een band een aantal kleinere namen meenemen naar festivals. Die komen net als de supersterren op het affiche te staan. Doordat Dave Grohl en de zijnen de supportacts hebben aangekondigd krijgen we een klein inkijkje in de mogelijkheden.

Foo Fighters

Foo Fighters is een Amerikaanse rockband die bestaat uit vijf leden. Dave Grohl richtte de band in 1994 op naar aanleiding van het uiteen vallen van Nirvana, na de dood van Kurt Cobain. Hun nieuwe album Concrete and Gold kwam afgelopen september uit, en met dit album werd het startschot voor de tour gelost. Net als dit jaar zijn Dave Grohl en co. in 2018 op de festivals te vinden. Eerder werden onder meer al Rock am Ring en Pinkpop aangekondigd!