Parkway Drive, Kreator, Baroness en anderen naar Download Madrid 2018

Parkway Drive
Foto: Bart Heemskerk (Paaspop 2017)

Een lading fonkelnieuwe namen voor Download Madrid! Het Spaanse rockfestival maakt de komst van onder andere Parkway Drive, Kreator, Baroness en Thrice bekend.

Daar blijft het niet bij. Ook Underoath, Shinedown, Moose Blood, Creeper en Myrkur zijn volgend jaar van de partij in de Spaanse hoofdstad. Eerder werd bekendgemaakt dat Rise Against, Ozzy Osbourne, Guns N’ Roses, Avenged Sevenfold, Judas Priest en A Perfect Circle op Download te bewonderen zijn. Check de complete line-up hieronder:

Parkway Drive

De Australische metalcore giganten van Parkway Drive zijn on fire! De heren zijn na de release van hun laatste album Ire uitgegroeid tot één van de grootste metalcorebands die op dit moment actief zijn. In het voorjaar van 2016 speelde Parkway Drive een uitverkochte 013 plat met hun buddy’s van Architects. In 2015 werden festivals als Rock am Ring en Graspop verpulverd. Dit jaar stond Parkway Drive hoog op de affiche van Paaspop en kregen ze de eer om Groezrock af te sluiten. In 2018 zoekt de band het nog hogerop als headliner van FortaRock. De band speelt ook op Graspop.

Download Madrid 2018

Het oorspronkelijk Engelse Download Festival werd voor het eerst georganiseerd in 2003. Na enkele succesvolle jaren kreeg het festival in 2016 een Frans ‘broertje’. Afgelopen jaar is er voor het eerst een Spaanse variant georganiseerd. Gelukkig keert Download ook in 2018 weer terug naar Madrid. Het festival vindt plaats van 28 tot en met 30 juni. Tickets voor komende editie zijn te koop via de website van het festival.

Wil jij op de hoogte blijven van alle nieuwtjes over Download en uit de rest van de festivalwereld? Discussieer mee op ons forum en blijf op de hoogte van de laatste geruchten.