Ringo Starr naar Holland International Blues Festival 2018

Een ex-Beatle naar het oerhollandse Grolloo? Jazeker, Holland International Blues Festival heeft voor de aankomende editie namelijk niemand minder dan Ringo Starr gestrikt. Ook blueslegendes Joe Bonamassa en Walter Trout staan op het affiche.

‘Een Beatle, in een weiland, achter het dorpscafé van een plaatsje met 700 inwoners. Niet verkeerd toch?’ aldus mede-organisator Johan Derksen tegenover het AD.  Derksen geeft tevens aan dat je snel moet zijn voor een kaartje, het festival is bijna uitverkocht.

De Beatles-drummer gaat tijdens het festival optreden met His All-Starr Band. En Allstars zijn het zeker! Starr speelt in de band namelijk samen met leden van 10CC, Men at Work, Santana en Toto.

Ringo Starr & His All-Starr Band

Ringo Starr verwierf grote bekendheid als drummer van The Beatles. Sinds 1989 toert hij met His All-Starr Band langs de festivals en zalen. De band kent een wisselende samenstelling van grote artiesten. Eerder maakte bijvoorbeeld Joe Walsh van The Eagles en Clarence Clemons van The E Street Band onderdeel uit van zijn band. Tijdens het optreden in Grolloo zullen leden van 10CC, Toto en Santana het podium betreden. Ringo Starr & His All-Starr Band brachten één keer eerder een bezoek aan Nederland. In 2011 waren ze te zien op Bospop in Weert.

Holland International Blues Festival 2018

Holland International Blues Festival vindt plaats op 8 en 9 juni in Grolloo, Drenthe. Dit jaar treden niemand minder dan Ringo Starr en Joe Bonamassa op. Vorig jaar had het festival onder andere Vintage Trouble op de affiche staan. De weekendtickets zijn inmiddels uitverkocht. Je kunt voor €60 nog wel een dagkaart kopen via de website.