Artist Quiz: Hoe goed ken jij Arctic Monkeys?

Foto: Eric Pamies

Arctic Monkeys is terug van weggeweest en ze zijn hotter dan ooit. Hoog tijd dus om je kennis over Arctic Monkeys eens op de proef te stellen. Doe nu de Artist Quiz, en laat maar eens zien hoe goed jij de band rondom Alex Turner kent.

Alex Turner kwam de afgelopen jaren als lid van The Last Shadow Puppets nog langs op de Europese festivals. Als frontman van Arctic Monkeys hebben we hem al veel te lang niet meer gezien. Met de eerste festivalbevestiging van 2018 lijkt daar echter snel verandering in te komen. Natuurlijk wil jij helemaal vooraan staan als de Britse band op de Europese festivals staat, maar ben jij echt zo’n grote megafan? Bewijs het maar in de Artist Quiz!

Artist Quiz

[interaction id=”5a5d076bc7505b00014c1a61″]

Arctic Monkeys

Arctic Monkeys is een indierockband uit Sheffield en actief sinds 2002. In 2004 en 2005 kreeg de band bekendheid door het verspreiden van hun demo’s via het internet. Dit zorgde voor een mediahype rondom Alex Turner en co. en maakte hun debuutalbum Whatever people say I am, that’s what I’m not in 2006 het best verkopende debuut ooit in het Verenigd Koninkrijk. Sindsdien hebben de heren nog vier albums geproduceerd. De zesde langspeler zal in 2018 worden uitgebracht en de verwachting is wel dat Josh Homme, die vanaf Humbug een bijdrage levert aan elk Arctic Monkeys album, een hand zal hebben in ieder geval een of twee nummers. Het nieuwe album zal dus centraal in de op handen zijnde festivaltour.

20 Best Tracks op Spotify

Arctic Monkeys is in 2018 onder andere te vinden op Best Kept Secret, Rock Werchter en Sziget. Wij vroegen daarom wat jullie favoriete nummers van de band zijn. Kun je niet wachten tot de festivalzomer? Druk op play, zet het volume voluit en gooi je haren los: dit zijn de Best Tracks van Arctic Monkeys!

Heb je een dringende behoefte aan meer van dit soort muzikale overzichtjes? Check dan ook ons Spotify-kanaal!

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2018

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 8-10 juni 2018
Tickets Niet meer beschikbaar.