Advertisement

Arctic Monkeys naar Rock Werchter en Best Kept Secret 2018

Arctic Monkeys komt dus naar het Europese vasteland! Zo werd gisteravond al duidelijk met de bekendmaking van Primavera Sound line-up. De heren uit Sheffield hebben zojuist hun hele schema voor aankomende zomer bekend gemaakt; een indrukwekkende lijst van festivals waaronder Rock Werchter, Best Kept Secret en Sziget. 

We hebben er lang op moeten wachten. De geruchten gingen al een tijdje rond en deze werden flink versterkt door een mysterieus (fake?) filmpje op Instagram. Eindelijk heeft de band haar tourschema bekend gemaakt en is het voor de fans alleen nog maar de vraag waar ze de band allemaal willen gaan zien. De Britse rockers gaan namelijk heel Europa door:

8 juni: Best Kept Secret
22-24 juni: Southside Festival
22-24 juni: Hurricane Festival
1 juli: TRNSMT Festival
4 juli: Open’er Festival
6 juli: RockWave festival
8 juli: Rock Werchter
12 juli: NOS Alive Festival
13 juli: Mad Cool Festival
8 augustus: Oya Festival
9-11 augustus: Way Out West Festival
11 augustus: Flow Festival
14 augustus: Sziget Festival

Arctic Monkeys

De Britse indierockband zag voor het eerst het licht in 2002 en heeft sindsdien een grote reputatie opgebouwd. De heren hebben tot nu toe vijf albums geproduceerd en daar komt over een tijdje een zesde bij. Dat mag onderhand ook wel: het meest recente album AM dateert alweer uit 2013. Met dat album stond Arctic Monkeys op de eerste editie van Best Kept Secret maar ook op Pinkpop en Rock Werchter.

Rock Werchter 2018

© Thomas Heijligers – Festileaks

Rock Werchter vindt plaats van 5 tot en met 8 juli 2018 in het Belgische dorp Werchter. De ticketverkoop is inmiddels begonnen. Voor een combiticket ben je €238,- kwijt en voor een dagpas betaal je €102,-. Vorig jaar stonden onder andere RadioheadFoo FightersSystem Of A DownArcade FireBlink-182Linkin Park en Kings Of Leon op het programma. Dit jaar komen onder meer Pearl Jam, Queens of the Stone Age, Gorillaz en Snow Patrol naar Werchter. Meer informatie over de komende editie vind je op de website van het festival.

Best Kept Secret 2018

In 2018 vindt de zesde editie van Best Kept Secret plaats. Het festival wordt komend jaar vroeger gehouden dan voorgaande jaren. Op 8, 9 en 10 juni strijkt het festival neer op Beekse Bergen. Met deze eerste naam maakt het festival een begin aan een opnieuw prachtige line-up. Afgelopen editie stonden onder meer Radiohead, Arcade Fire en Run The Jewels op het affiche. Dit jaar zijn dat onder andere The National en LCD Soundsystem. Meer informatie over Best Kept Secret vind je op de website van het Brabantse festival.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2018

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 8-10 juni 2018
Tickets Niet meer beschikbaar.