Kendrick Lamar naar Øya, Flow en Way Out West

DAMN! Kendrick Lamar heeft zijn eerste Europese festivals voor deze zomer bekendgemaakt. De rapper staat half augustus op Øya Festival in Noorwegen, Flow Festival in Finland en Way Out West in Zweden.

De festivals vinden allemaal plaats tussen 8 en 13 augustus, vlak voor Lowlands en Pukkelpop. Zien we Lamar tijdens het festivalseizoen ook op de Nederlandse en Belgische festivalweides?

Mocht dit niet het geval zijn, dan heb je dit jaar alsnog de kans om de Amerikaanse rapper in De Lage Landen te aanschouwen. Kendrick Lamar staat op 23 februari namelijk in Ziggo Dome. Enkele dagen later (27 februari) is hij ook in het Antwerpse Sportpaleis te zien. Beide concerten zijn uitverkocht.

Kendrick Lamar

Lamar bracht in 2011 zijn debuutalbum Section.80 uit. Na het tweede album, Good Kid, M.A.A.D City uitkwam was het voor de media media duidelijk: hij werd bestempeld als ‘the next big thing’. Inmiddels zijn we drie albums verder en blijkt dat de vele journalisten het bij het juiste eind te hadden. De rapper staat inmiddels bekend als één van de grootste in de hiphopscene. Lamar mengt harde beats met rake teksten die gaan over politiek, de rassenkwestie en taboes. Zijn laatste album DAMN. bleek zo’n groot succes dat vrijwel het gehele album terug te vinden was in de Single Top 100. Een songwriter van de bovenste plank. Eerder werd de rapper al aangekondigd voor LowlandsØya, Flow en Way Out West.

Flow Festival 2018

Flow Festival vindt plaats bij een oude elektriciteitscentrale In Helsinki. Kendrick Lamar is de eerste naam voor deze editie. Het festival wordt dit jaar gehouden van 10 tot 12 augustus. De kans dat de affiches gedeeltelijk overeenkomen is dan ook zeker aanwezig. Bekijk de website voor meer informatie.

Øya Festival 2018

Het Øya Festival vindt van 7 tot en met 11 augustus plaats in het Tøyen park in Oslo. Kendrick Lamar voegt zich bij onder andere Arcade Fire, die eerder bekendgemaakt werd voor het festival. Acts op het festival worden vaak gedeeld met onder meer Lowlands en Pukkelpop. Vorig jaar stonden onder andere Lana Del Rey, Chance the Rapper, Pixies, Ryan Adams en The XX bovenaan de poster. Voor meer informatie check de website.

Way Out West 2018

Way Out West vindt plaats van 9 tot en met 11 augustus 2018 in het Zweedse Göteburg. Ook dit festival vindt in dezelfde periode als Pukkelpop en Lowlands plaats. Hierdoor worden er regelmatig artiesten gedeeld. Vorig jaar stonden onder andere The XX, Frank Ocean, Lana Del Rey, Migos en Ryan Adams op het programma van Way Out West. Meer informatie over het festival is te vinden op de website.

Øyafestivalen Logo

Øyafestivalen 2024

Locatie
Noorwegen
Oslo, Noorwegen
Datum 7-10 augustus 2024
Tickets Kopen