Advertisement

Veel aankondigingen op 29 januari: toeval of een tourbekendmaking?

Het belooft maandag 29 januari een dag vol festivalnieuws te worden. Diverse festivals hebben namelijk aangekondigd met nieuwe namen te komen. Is het toeval of wordt er een grootschalige tournee aangekondigd?

Best Kept Secret. Primavera Sound. Sziget. Open’er Festival. Flow Festival. Oya Festival. Tinderbox. Hurricane. Southside. Openair Frauenfeld. Fortarock.

Allemaal presenteren ze morgen (een) gloednieuwe act(s). Dat is bijzonder, want het is uniek dat zó veel grote festivals van tevoren aangeven met een aankondiging te komen op 1 specifieke dag. Dat gebeurt eigenlijk alleen als een grote headliner in één keer een hele tour aankondigt.

Er is ’toevallig’ ook een tweetal acts dat hoog op de geruchtenlijst staat om binnenkort een Europese (festival)tournee aan te kondigen. Is 29 januari die dag? En over welke acts gaat het?

Arctic Monkeys

Het zou zomaar kunnen dat morgen de eerste Europese festivals voor Arctic Monkeys bekend worden gemaakt. Twee weken geleden ontstond er grote ophef toen de band op hun Instagramaccount coördinaten van enkele festivals deelde. Volgens de coördinaten zouden de Britten onder meer afreizen naar BKS en Primavera sound, maar enkele uren na de bekendmaking werden er grote vraagtekens gezet bij het waarheidsgehalte van de post. Fake news? De aankondiging voor het Amerikaanse Firefly Music Festival blijkt in ieder geval wél waar. Zou de post dan toch (voor een deel) op waarheid berusten?

Eminem

Een andere naam die veelvuldig wordt genoemd is die van de Amerikaanse rapper Eminem. Vorig jaar stond de rapper nog vrij exclusief op Reading & Leeds festival en Glasgow Summer Sessions, maar Slim Shady lijkt dit jaar opnieuw de overtocht naar Europa te gaan maken. Met zijn gloednieuwe plaat Revival op zak is hij afgelopen maand al bevestigd voor diverse Amerikaanse festivals. Kondigt Eminem morgen zijn wederopstanding voor Europa aan?

Of de geruchten kloppen is natuurlijk altijd even afwachten. Het belooft 29 januari in ieder geval een fantastische festivaldag vol met nieuws te worden! Als eerste op de hoogte zijn van al het festivalnieuws? Download dan onze app in de Apple Store of in de Google Play Store.