Het lijkt erop dat Arctic Monkeys in 2018 op Rock Werchter en Best Kept Secret staat. De Britse band zou vandaag de data en coördinaten van hun nieuwe tour hebben gedeeld op hun Instagram Story, waarvan verschillende users screen captures konden nemen. 

Update (15.45): Het filmpje is inmiddels van Reddit verwijderd.
Update (18.00): Uit meerdere kampen worden de geruchten ontkracht. Zie bijvoorbeeld de tweet van een groot fan-account en de tweet van een Friendly Fire-boeker.
Update (21:30): Een hoax of een dure fout? Alle opmerkelijke punten hebben we in dit artikel uiteengezet. 

Inmiddels is de mysterieuze aankondiging alweer van het Instagram-account verdwenen, maar de eerste tekenen van een Europese festivaltournee zijn er. In onderstaand filmpje is de story van de rockband te zien. Hieruit kunnen de volgende festivalshows opgemaakt worden:

30-05: Primavera Sound (ES)
00-06: FireFly Festival (USA)
08-06: Best Kept Secret (NL)
06-07: Rock Werchter (BE)
13-07: Mad Cool (ES)

Het filmpje is inmiddels van Reddit verdwenen, gelukkig heeft popfotograaf Bart Heemskerk wel nog een bestand op Twitter staan.
Noot: wij hebben de Instagram Stories zelf niet gezien, dus kunnen de echtheid niet garanderen. 

In de video is ook de datum 12-01 te zien, het is nog even afwachten wat dit betekent. Kunnen we nieuw materiaal verwachten binnen 24 uur?

In 2016 hebben we kunnen genieten van Alex Turner tijdens zijn optredens met The Last Shadow Puppets. Is het dan komend festivalseizoen dan eindelijk weer tijd om hem met een show van de Arctic Monkeys te bewonderen?

In 2014 schitterde de Engelse band voor het laatst festivalweides. Toen deden Arctic Monkeys onder andere Pinkpop en Rock Werchter aan. Een jaar eerder stonden ze nog op Best Kept Secret.

Arctic Monkeys

De Britse indierockband rondom frontman Alex Turner zag voor het eerst het licht in 2002 en heeft sindsdien een grote reputatie opgebouwd. De heren hebben tot nu toe vijf albums geproduceerd en daar komt over een tijdje dus een zesde bij. Dat mag onderhand ook wel: het meest recente album AM dateert alweer uit 2013. Met dat album stond Arctic Monkeys op onder andere Pinkpop en Rock Werchter.

Rock Werchter 2018

Rock Werchter vindt plaats van 5 tot en met 8 juli 2018 in het Belgische dorp Werchter. De ticketverkoop begint op 25 november. Voor een combiticket ben je €238,- kwijt, voor een dagpas betaal je €102,-. De komst van onder andere Pearl Jam, Gorillaz, Queens Of The Stone Age en Nick Cave & the Bad Seeds was al bekend. Vorig jaar stonden onder meer Radiohead, Foo Fighters, System Of A Down, Arcade Fire, Blink-182, Linkin Park en Kings Of Leon op het programma. Meer informatie over de komende editie vind je op de website van het festival.