Eminem derde headliner Reading & Leeds Festival

Lose yourself dit jaar op Reading & Leeds Festival! Niemand minder dan Eminem vult de derde headlinerspot van het Britse festival. Daarnaast voegt de organisatie onder meer Halsey, HAIM en Billy Talent toe aan de line-up.

Rapliefhebbers mogen eind augustus vrij houden in hun agenda nu Eminem is bevestigd voor een optreden op Reading & Leeds Festival. De organisatie vond de aankondiging van alleen deze rap-grootheid blijkbaar niet genoeg en dus voegen ze meteen nog maar wat andere namen toe aan het affiche. Naast de al eerder genoemde namen zijn onder meer Blossoms, You Me At Six en Giggs deze zomer aanwezig op het festival.

Eerder strikte de organisatie al onder anderen grote namen als Muse, Kasabian en Korn. Benieuwd welke acts er allemaal staan te pronken op het affiche? Neem dan snel een kijkje op de onderstaande festivalposter.

Eminem

Of je hem nu kent Marshall Bruce Mathers III of onder zijn artiestennamen Eminem of Slim Shady, het draait allemaal om dezelfde man. ‘The Real Slim Shady’, ‘Stan’ ‘Not Afraid’ en ‘The Monster’ zijn slechts een fractie van de hits die Eminem op zijn naam heeft staan. Voor zijn nummer ‘Lose Yourself” mocht hij zelfs een Oscar in ontvangst nemen.

Zijn laatste album stamt alweer uit 2013, toen hij The Marshall Mathers lp 2 uitbracht. Daarna verschenen er nog wel verschillende compilaties en een soundtrack voor de film Southpaw. Ook lanceerde hij eind vorig jaar ‘Campaign Speech’,  een protestsong tegen Donald Trump. Goed nieuws voor alle fans: gelijktijdig met de release van zijn protestsong verklapte de rapper bezig te zijn met een nieuw album. Het is dus goed mogelijk dat Eminem met een lading nieuwe nummers naar Reading en Leeds gaat afreizen.

Vooralsnog is Reading & Leeds Festival het eerste festival dat de Amerikaanse rapper aandoet. Hij is echter niet – in tegenstelling tot Muse – gepresenteerd als exclusief. Mogen we hem deze zomer op meer Europese festivals verwachten?

Reading & Leeds Festival 2017

Foto: Marc de Groot/Reading 2016

Reading & Leeds Festival is een dubbelfestival dat wordt gehouden op Little John’s Farm aan de Richfield Avenue in Reading en in Bramham Park in Leeds. Het festival vindt dit jaar plaats van 25 t/m 27 augustus. Artiesten die de eerste festivaldag optreden in Reading, staan de volgende geprogrammeerd in Leeds en vice versa. Ook deelt het dubbelfestival regelmatig acts met Lowlands en Pukkelpop. Vorig jaar waren Red Hot Chili Peppers en Foals de trekpleisters. Tickets vind je op de website en kosten ongeveer € 249,-. De tickets kun je ook in termijnen betalen.

Leeds Festival Logo

Leeds Festival 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Leeds, Verenigd Koninkrijk
Datum 21-25 augustus 2024
Tickets Kopen