Nu onder andere Paaspop heeft aangegeven zijn optreden te cancelen, is de commotie rondom optredens van Boef compleet. We stelden jullie afgelopen woensdag middels een FestiTinder de vraag: “Om welke reden zou jij een artiest afbellen?”. De stemmen zijn inmiddels geteld en de uitslag is bekend: Dit zijn voor jullie de vijf voornaamste redenen om een optreden af te blazen.

5. De artiest heeft een jankstem

Het oog wil natuurlijk ook wat, maar de oren mogen zeker niet achterblijven. Jullie vinden het belangrijk dat een zanger/zangeres ook daadwerkelijk goed kan zingen. Blijkt deze persoon een jankstem te hebben? Dan is het ‘doei, doei’ volgens jullie.

4. De artiest vraagt te veel geld voor een optreden

Dat Nederlands op de kleintjes letten is duidelijk. Mochten jullie ooit in de organisatie van een festival komen te zitten, dan zouden jullie dit ook doen. Een artiest die teveel geld vraagt, wordt door jullie zonder pardon gecanceld. Houdoe en bedankt. 

3. De artiest is aangeklaagd voor seksueel misbruik

Een serieus onderwerp wat jullie dan ook zeer serieus nemen. Wordt een artiest aangeklaagd voor seksueel misbruik? Dan kunnen ze een optreden op jullie festival wel vergeten. Boontje komt om zijn loontje.

2. De artiest zingt niet live

Kwaliteit staat hoog in het vaandel bij onze lezers, dat blijkt maar weer. Een artiest die niet live blijkt te zingen, heeft niets te zoeken op een festival volgens jullie. Dit is dan ook de op één na belangrijkste reden voor jullie om een optreden te cancelen.

1. De artiest heeft discriminerende uitspraken gedaan

Discriminerende uitspraken kunnen écht niet door de beugel. Het is volgens jullie de belangrijkste reden om een optreden af te blazen. Het is dan misschien ook niet zo gek dat Boef de afgelopen weken veel kritiek te verwerken kreeg over zijn vrouwonvriendelijke statements. Laat het voor hem een goede leerschool zijn.

De volledige uitslag:

1. Discriminerende uitspraken (51%)
2. Zingt niet live (48%)
3. Aangeklaagd van seksueel misbruik (42%)
4. De prijs die de act vraagt (41%)
5. Heeft een jankstem (41%)
6. Saai optreden (33%)
7. Zit bij een sekte (33%)
8. Vreemde kleedkamer eisen (32%)
9. Te mainstream (32%)
10. Slecht nieuw album (29%)
11. Drugsgebruik (29%)
12. Lelijk hoofd (28%)
13. Speelt jouw favoriete nummer nooit live (27%)
14. Het is geen live act maar een dj (27%)
15. Te oud (27%)
16. Al jaren geen nieuw nummer gemaakt (26%)
17. Rookt op het podium (26%)
18. Lelijke outfits (26%)
19. Overmatig alcoholgebruik (25%)
20. Te blote kleding (23%)
21. Zijn/haar geloof (23%)
22. Vreemd kapsel (22%)

Boef

Boef is één van de populairste rappers van Nederland. Wat maar weinig mensen weten is dat hij geboren is in de buurt van Parijs en eigenlijk dus een Fransman is. Zijn muziekvideo’s en vlogs zijn online al miljoenen keren bekeken. Tegenwoordig stort hij zich vol overgave op zijn muzikale carrière. Afgelopen jaar bracht hij zijn eerste album ‘Slaaptekort’ uit, zijn single ‘Habiba’ bereikte een dubbelplatina status.