Prophets of Rage, Alt-J en meer naar Gurtenfestival 2018

Prophets Of Rage
Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2017)

Het Zwitserse Gurtenfestival heeft de eerste namen voor de komende editie bekendgemaakt! Dit jaar staan onder andere Gorillaz, Alt-J en Prophets of Rage op het programma.  

Verder spelen ook Oscar and the Wolf, Damian Marley, Cro, onze eigen Dotan en nog 20 andere acts in de Zwitserse Alpen. Het festival vindt plaats van 11 tot en met 14 juli. Dit is een week na Rock Werchter, het kan dus zomaar zo zijn dat we een deel van deze namen ook op het affiche van Rock Werchter terugzien.

De komst van Gorillaz naar Rock Werchter 2018 is al bekend, benieuwd naar alle geruchten voor Rock Werchter? Check dan ons geruchtenoverzicht!

Prophets of Rage

Je neemt een aantal leden van Cypress Hill, Rage Against The Machine en Public Enemy, et voilà: je hebt de supergroep Prophets Of Rage. De band startte in 2016 met de Make America Rage Again Tour. Een naam die vooral bedoeld was als grote fuck you naar Donald Trump, die destijds volop in de strijd was voor de Amerikaanse verkiezingen.

Dat is gelijk ook de grote boodschap van de optredens van Prophets Of Rage: ‘Fight the power’, ‘unfuck the world’ en ‘fuck Trump’.

Gurtenfestival 2017

Het Zwitserse Gurtenfestival vindt in 2018 plaats van woensdag 11 tot en met zaterdag 14 juli te Bern. De voorverkoop van combitickets voor de vorige editie raakte in één dag uitverkocht. Tijdens de reguliere kaartverkoop gaan dagtickets voor ongeveer € 115,- over de toonbank. Voor zo’n € 310,- haal je een vierdagenpass voor het festival. Alle informatie en line-up vind je op de website van het festival.