Rock Werchter 2018 zet een band van formaat op het affiche. Gorillaz zakt komende zomer af naar België. Het is de tweede naam voor het festival, ze spelen op donderdag 5 juli.

Hun show in Ziggo Dome is nog niet koud en die in Vorst moet nog beginnen, maar we mogen de volgende datum al vastprikken! Gorillaz blijft, gelukkig voor ons, nog een tijdje touren.

Voor het virtuele viertal is het hun eerste keer op Rock Werchter. Het wordt ook nog maar hun derde in België. Voor de show in Vorst stonden ze in 2010 in de Lotto Arena. Frontman Damon Albarn is wel al bekend met de Werchterse weide. In 2013 gaf hij een explosieve show met Blur en een jaar pakte hij solo de KluB C in.

Gorillaz

Hey, mogen we je om een gunst vragen?

Onze website Festileaks is 7 jaar geleden opgericht vanuit de gedeelde liefde voor festivals. Nu zijn we genomineerd voor Website van het Jaar 2018 in de categorie events. Een mooiere waardering voor al dat harde werk van onze ijzersterke community kunnen ons we niet bedenken. Oneindig veel dank en ❤ voor je support so far, maar nu willen we winnen ook!
Klik ons dus het podium op via DEZE LINK. Dan zijn we je oneindig dankbaar!

De band rond frontman Damon Albarn begon in 1998. Met nummers als ‘Feel Good Inc.’ en ‘Clint Eastwood’ wist de band zich snel op de kaart te zetten. Na vier studioalbums en talloze samenwerkingen met diverse artiesten hoorden we een tijdje niets. Nu zijn Albarn en zijn cartoons weer terug met het in april uitgebrachte Humanz. Na zes jaar radiostilte werd het album met veel enthousiasme ontvangen. Onlangs ontstond er het gerucht dat er een nieuw verrassingsalbum uitgebracht zou worden tijdens de huidige tour.

Rock Werchter

Rock Werchter vindt plaats van 5 tot en met 8 juli 2018 in het Belgische dorp Werchter. De ticketverkoop begint op 25 november. Voor een combiticket ben je €238,- kwijt en voor een dagpas betaal je €102,-. De komst van Nick Cave & the Bad Seeds was al bekend. Vorig jaar stonden onder andere Radiohead, Foo Fighters, System Of A Down, Arcade Fire, Blink-182, Linkin Park en Kings Of Leon op het programma. Meer informatie over de komende editie vind je op de website van het festival.

DELEN
Boris
Groot fan van rock, alternative en alles daar in de buurt. Met Werchter in de achtertuin vaste klant op het festival. Geen plek beter dan vooraan op een concert tussen de dolle fans. Bij Bruce en The National gaat het dak er helemaal af.