De overige namen van Rock Werchter 2018: alle geruchten op een rijtje!

Rock Werchter 2016

Met onder andere Pearl Jam, Gorillaz en Queens Of The Stone Age heeft Rock Werchter 2018 al behoorlijk wat namen staan waar je ‘u’ tegen zegt. Maar er is meer! Ook de geruchten voor de dagprogrammering beloven veel goeds. Wij hebben de grootste kanshebbers voor de dagprogrammering voor je verzameld. 

Ook benieuwd naar de kanshebbers voor de overige headlinerspots? Deze vind je hier.

Liam Gallagher

Foto door Kmeron via Flickr (CC)

Op 6 oktober 2017 was hij daar dan eindelijk: het langverwachte debuutalbum van Liam Gallagher! Met As You Were zal de zanger van de legendarische band Oasis dit jaar te zien zijn in de AFAS Live, maar ook op de festivals. Tot nu toe staan onder meer I-Days Festival en Main Square Festival op de planning. Een optreden op Rock Werchter 2018 is absoluut niet ondenkbaar.

Noel Gallagher

Ook de andere Gallagher zou zomaar eens van de partij kunnen zijn op Rock Werchter 2018. Met onder andere optredens op Bilbao BBK en I-Days Festival, ter promotie van zijn nieuwe album Who Built The Moon?, is ook de ex-girarist van Oasis een grote kanshebber voor een plek in de daginvulling.

Jack White

Jack White Shoot 2012

‘Seven Nation Army’ is misschien wel een van de meest legendarische festival anthems. Goed nieuws voor liefhebbers, want de kans dat we die en andere White Stripes-hits te horen krijgen is dit jaar heel groot! Jack White gaat namelijk weer op tour. De eerste shows zijn bekendgemaakt, waaronder Boston Calling en Govenors Ball.

Franz Ferdinand

Franz Ferdinand

Vorig jaar verscheen Franz Ferdinand eindelijk weer op de festivals. De band achter frontman Alex Kapranos stond onder meer op Rock En Seine en Welcome To The Village, maar er lijkt een vervolg op die korte festivaltournee aan te komen met zaalshows in het begin van dit jaar en het nog te verschijnen album Always Ascending.

The War On Drugs

Photo: Shawn Brack

De indierockband The War On Drugs heeft met hun recentste album de critici blij gemaakt. A Deeper Understanding werd op 25 augustus 2017 uitgebracht. Vorig jaar deed de Amerikaanse band nog een clubtournee en ook voor volgend jaar staan er al 2 festivalshows op de planning. Het is nog even afwachten of ze ook op de weide van Werchter te zien zijn.

Jack Johnson

Photo: Prestor – Flickr

Het is alweer bijna vijf jaar geleden dat Jack Johnson met zijn opbeurende gitaarsongs in Europa te vinden was. Die tour stond toen in het teken van zijn zesde studioalbum, From Here to Now to You. Afgelopen september kwam zijn zevende album uit, getiteld All the Light Above It Too. De Hawaiiaan is vooral bekend door zijn hits ‘Sitting, Waiting, Wishing’, ‘Banana Pancakes’ en ‘Upside Town’Uitstekend materiaal om een festivalweide aan het zingen te krijgen! De zanger is al bekendgemaakt voor Mad Cool, het Spaanse festival vindt in dezelfde periode plaats.

David Byrne

De Amerikaan David Byrne is vooral bekend van de new wave-groep Talking Heads. Naast muzikant is de Amerikaan ook nog beeldend kunstenaar. Komend seizoen gaat David weer op tour als solo artiest. Hij werd eerder al aangekondigd voor onder meer Lollapalooza Chili en Lollapalooza Argentinië. Roskilde was zijn eerste Europese bevestiging, maar daar kunnen we INmusic festival nu bij optellen. Rock Werchter zou perfect in dit rijtje passen.

Justice

Foto: Olivier Bourgi / Flickr.com

De mannen van Justice gaan volgend jaar op tournee! Het duo achter hits als ‘D.A.N.C.E.’, ‘Civilization’ en ‘Genesis’ is een graag geziene gast op de festivals en was in het verleden al eens te zien op Rock Werchter. Vorig jaar maakten de heren al een rondje langs de festivals. Ze speelden op onder andere Colours of Ostrava en Bilbao BBK Live. Voor komend jaar zijn al festivalshows op Mad Cool, We Are Electric en Super Bock Super Rock bekendgemaakt. Dat ze rond Rock Werchter 2018 beschikbaar zijn is daarmee dus bekend.

Snow Patrol

Een band die ook al een aantal jaren als gerucht wordt genoemd is Snow Patrol. We wachten nog steeds op de opvolger van het prachtige album Fallen Empires. Na zeven jaar kan daar zomaar een einde aan komen: de band hoopt het album nog dit jaar uit te kunnen brengen. De Engelse band is inmiddels al aangekondigd voor Rock am Ring, NOS Alive en Mad Cool.

London Grammar

London Grammar

Het debuutalbum If You Wait van de Britse band London Grammar wordt in 2013 met open armen ontvangen door menig indieliefhebber. Inmiddels zijn we een aantal jaar verder en geniet het Britse trio van het succes van tweede album Truth Is a Beautiful Thing. London Grammar is klaar om iedereen weg te blazen! Met een spot op Electric Castle, Hurricane en Southside en Colours of Ostrava lijkt de aankondiging voor Rock Werchter een kwestie van tijd.

Fleet Foxes

De Amerikaanse folkband is ook in 2018 op de festivals te zien! In juni 2017 kwam Crack-Up, de langverwachte opvolger van het in 2011 uitgebrachte album Helplessness Blues uit. In 2016 waren ze nog te zien op Down The Rabbit Hole, maar ook dit jaar maken ze opnieuw de oversteek naar Europa, zo blijkt uit de aankondiging voor Mad Cool.

Portugal. The Man

Portugal. The Man is al een aantal jaren aan de weg aan het timmeren, maar de carrière van de Amerikaanse rockband ging in 2017 ineens in sneltreinvaart na het uitbrengen van de enorme hit ‘Feel It Still’. Die hit levert ze behoorlijk wat op, want dit jaar zijn ze onder andere te zien op de podia van NOS Alive en Down The Rabbit Hole.

Nothing But Thieves

Nothing But Thieves

Nothing But Thieves is een alternatieve rockband uit het Britse Southend-on-Sea. Vorig jaar brak de band nog onder meer de tent af op Lowlands, maar ook in 2018 zijn ze op de festivals te vinden. Ongeveer een maand voor Rock Werchter staan ze op Pinkpop. De band was afgelopen jaar al op het Belgische festival te bewonderen, daarmee lijkt de kans dat ze er daadwerkelijk staan geslonken.

Arsenal

Ook aan bands van eigen bodem wordt gedacht! Met Arsenal belooft het gegarandeerd een feestje te worden op Rock Werchter.  Na een viermaal uitverkochte Anciènne Belgique en een show in de Lotto Arena zou een plek in de dagprogrammering van niet misstaan. Kijkend naar de affiches van de afgelopen jaren staan er altijd een aantal Belgische acts op het programma, het zou ons niks verbazen als dat komend jaar Arsenal is.

Nine Inch Nails

NIN

Nine Inch Nails bleef voor enige tijd weg van de Europese festivals. In 2013 was de band voor het laatst in Europa te bewonderen. In dat jaar deed de formatie onder meer Lowlands en Pukkelpop aan. Vorig jaar maakte de band bekend dat er nieuwe muziek in aantocht was. De EP Not The Actual Events werd uitgebracht op 22 december 2016. Een spot op Mad Cool in het tourschema, maakt ze meteen een kanshebber voor Rock Werchter 2018!

Vince Staples

Vince Staples is misschien wel een van de meest interessante hiphop-namen van dit moment. Met zijn veelgeprezen album Big Fish Theory en het feit dat zijn optredens garant staan voor een feestje, mag hij opnieuw naar de festivals komen in 2018. Zo is hij aangekondigd voor Roskilde Festival. Zien we hem ook terug op Rock Werchter 2018?

Björk

Bjork

Al bijna 40 jaar beweegt Björk zich door vele genres. Met als meest recente wapenfeit Utopia zal de IJslandse muzieklegende in 2018 opnieuw op festivals te bewonderen zijn. Ze is tot nu toe aangekondigd voor All Points East en Vodafone Paredes de Coura. Een spot op Rock Werchter 2018 behoort daardoor tot de realistische mogelijkheden.

ODESZA

Het gaat hard met het Amerikaanse duo ODESZA. Sinds 2012 timmeren zij hard aan de weg, en dat werpt zijn vruchten af. Op het vorig jaar verschenen album A Moment Apart staan onder andere samenwerkingen met RY X en Leon Bridges. Komend jaar staan ze op Down The Rabbit Hole en Melt. Inmiddels is de act ook aangekondigd voor Dour, waarmee de kans dat ze op Rock Werchter staan flink afgenomen is.

Paramore

Photo: Sven-Sebastian Sajak

Na een afwezigheid van 5 jaar was Paramore in 2017 eindelijk weer terug van weggeweest. Op 12 mei kwam het album After Laughter uit. De poppunkband staat op 16 januari nog in de AFAS Live, maar heeft verder nog geen Europese festivals staan. Of de punkband na de Amerikaanse festivals nog de overstap naar Europa maakt is nog even afwachten. Rock Werchter 2018 zou een mooie eerste toevoeging aan het Europese tourschema zijn!

The Breeders

The Breeders Group Shoo

Deze week kwam eindelijk het nieuws dat The Breeders weer terug zijn van weggeweest. Tien jaar na het laatste album hebben ze aangekondigd dat er weer een nieuw album aankomt. De eerste single, genaamd ‘All Nerve’, is nu uit. De band heeft vanwege het aankomende album een uitgebreide tour op de planning staan, waarbij een Belgische datum nog ontbreekt.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Måneskin
Dua Lipa
Foo Fighters
Tickets Kopen