Er zijn een aantal zaken in het leven die je over één kam kunt scheren. Appels en peren zijn wél te vergelijken, ‘naar de Uni’ betekent gewoon dat je naar school gaat en toetjes kunnen ook als voorgerecht. Vandaag gaan we een stapje verder en checken we de gelijkenissen tussen Lowlands en de middelbare school.

1. Je bent niet opgewassen tegen de brug(klas)

Lowlands GIF

Met volle moed sta je aan het begin van een nieuw avontuur. Bepakt met een propvolle tas loop je op de hoofdingang af, onwetend wat er achter de deuren schuilgaat. Nieuwe mensen, grote lokalen… Of een fucking duizend kilometer lange brug?! Weg met je Basic-Fit abonnement en Sonja Bakker, dit is pas survival of the fittest!

2. De roosters kloppen niet

Lowlands GIF

Hoe je het ook went of keert, de roostermaker weet het altijd weer te vernaggelen. 47 tussenuren en gym op maandagmorgen. Ook voor het blokkenschema schudt men maar wat uit de mouw. Heb jij drie artiesten die je graag wilt zien? Nope. Deze zijn allemaal geprogrammeerd op dezelfde dag, in hetzelfde tijdslot.

3. Het bezorgt je slapeloze nachten

Lowlands GIF

Stress voor onverwachtse SO’tjes, een uit de hand gelopen ouderavond of die lijpe eindexamens aan het einde van ’t jaar: helemaal kut en slecht voor de nachtrust. Ook op Lowlands is van rust geen sprake. Als een echte Bravo-bitch dans jij tot 5 uur ’s morgens je voetjes van de vloer. Om nog maar te zwijgen over de after op camping 3.

4. Er ontbreekt altijd één iemand

Lowlands GIF

Je kent het wel. Er is altijd één iemand die niet komt opdagen. Dat de docent überhaupt nog adem verspilt tijdens het opsommen van de presentielijst. We weten allemaal wie het is: de onvindbare Michael. Toch gaan we komend jaar weer opzoek. MICHAAAAAAEEL!

5. Je maakt vrienden voor het leven

Lowlands GIF

Op een weekend Lowlands worden er evenveel (misschien zelfs meer) prikkels op je afgevuurd dan tijdens een middelbare-schoolcarrière. Vliegensvlug maak je vrienden her en der, en alles is leuk en gezellig. Lekker djensen bij de Armadillow of compleet naar de vinkentering in Helga’s House of Pain. Allemaal één pot nat.

Lowlands 2018

Lowlands 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

In 2018 vindt Lowlands plaats van 17 t/m 19 augustus. Voor de 26e editie van het festival is alleen Naaz bekend. Afgelopen jaar waren Mumford & Sons, Editors en The xx de headliners, maar er was natuurlijk veel meer te beleven. Van theater tot ballet en het maken van je eigen sokpop. Op Lowlands kan en mag alles. Ben je benieuwd wie je komend jaar kan zien in de Free State of LLow? Wij houden je natuurlijk op de hoogte! Ook kan je mee denken over de line-up van 2018 op ons forum.