5 x waarom iedereen Snow Patrol in 2018 wil zien

Het wachten op Gary Lightbody en consorten is bijna voorbij. Nadat de band de eerste optredens van 2018 in de agenda heeft gezet, weten we nu ook dat het nieuwe album op 25 mei uitkomt. De voorpret is dus officieel begonnen. Speciaal daarom hier vijf redenen waarom iedereen ze in 2018 wil zien.

Terug van weggeweest

Zes jaar! Zes jaar hebben we ze niet meer op de festivalpodia zien staan. Een enorm lange tijd als je het ons vraagt, want we hebben ze gemist. Toen stonden ze nog op Rock Werchter en T In The Park. Dit jaar staan ze o.a. op Rock Am Ring en keren ze terug naar Rock Werchter. In 2012 deden ze nog een duet met Ed Sheeran. We zijn nu al benieuwd wie hij dit jaar meeneemt.

Duetjes

Want over duetjes gesproken, daar is Snow Patrol niet vies van. Taylor Swift, Cheryl Cole en James Cordon zijn allemaal mensen waarmee Gary een nummertje heeft gedaan op het podium. Daar mag hij wat ons betreft best wat van meenemen naar de groene weides. En dan hebben we ook nog ‘Set The Fire To The Third Bar’ natuurlijk. Die mag niet ontbreken op de festivalsetlist van Snow Patrol.

Keihard meezingen

Wat je ook vindt van Snow Patrol, het kan bijna niet anders dan dat je de halve setlist meeschreeuwt. Tranentrekkers en gevoelige nummers vliegen je om de oren. ‘Shut Your Eyes’, ‘Just Say Yes’, ‘Chasing Cars’ en ‘Crack The Shutters’. Sowieso dat jij ze met al je gevoel mee gaat zingen en wie weet zelfs een traantje laat.

Gary z’n jokes

Gary maakt tijdens het optreden meerdere grapjes, waardoor er genoeg momenten zijn om ook met een lach naar het concert te kijken. Dat zorgt ervoor dat je je op je gemak voelt tijdens de show. Daarnaast sta je niet het hele uur met een brok in je keel, en is het geheel wat meer ontspannen. Lachen, gieren, brullen!

Ze zijn gewoon super goed


Snow Patrol is gewoon een topband, want alles wat ze aanraken verandert in goud. Ze zorgen dat je die gevoelige nummers tot in je diepste spieren voelt. Bovendien komt 25 mei het nieuwe album uit. “It’s sounding mighty. I’m very proud of what we’ve done so far and can not wait for you all to hear it.” Wij ook niet, Gary!

Snow Patrol

Snow Patrol Live Gary Black White 2012
De zesde en voorlopig laatste langspeler van het vijftal, Fallen Empires, dateert al uit 2011. Een jaar later tourde de band van januari tot november, waarbij ze onderweg stopten op Rock Werchter 2012 en op Rockin’ Park in het Goffertpak in Nijmegen. Het nieuwe album, dat als werknaam SP7 heeft, komt op 25 mei uit. Dat betekent ook dat we de heren weer terug gaan zien op de festivals. Op dit moment zijn ze al bevestigd voor o.a. Rock Werchter en Rock am Ring. Dat wordt janken!

Mad Cool Logo

Mad Cool 2024

Locatie
Spanje
Madrid, Spanje
Datum 10-13 juli 2024
Line-up
The Killers
Måneskin
REMA
Tickets Kopen