Afgelopen woensdag werd Snow Patrol aangekondigd als subheadliner op de Pinkpop-vrijdag. De hoogste tijd om je daar alvast op voor te bereiden. Het festivalconcert van deze week: Snow Patrol op T in the park 2012.

Na een aantal jaren van betrekkelijke stilte is Snow Patrol helemaal terug. Eerder dit jaar werd bekend dat de band onder andere op Rock Werchter en NOS Alive acte de prèsence zal geven. Na deze week kunnen we Pinkpop aan dat lijstje toevoegen. Deze zomer zullen hits als ‘Chasing Cars’, ‘Shut Your Eyes’ en ‘Just Say Yes’ op de weide in Landgraaf te horen zijn. Toch blijft het daar niet bij: op 25 mei komt het nieuwe album ‘Wildness’ uit. Net op tijd voor Pinkpop dus! Tot die tijd kun je nog genieten van deze heerlijke show, die alweer zes jaar geleden plaatsvond.

Snow Patrol

Snow Patrol is een Britse rockband, opgericht in 1993. Het eerste album, Songs for Polarbears, brachten ze uit in 1998. Dit werd echter geen commercieel succes. De band bleef relatief onbekend, tot ze in 2004 Final Straw uitbrachten. Hierop stonden hits als ‘Run’ en ‘Chocolate’. Het grootste succes kwam in 2006, toen de band Eyes Open releasde. Hierop stond monsterhit ‘Chasing Cars’, waarmee de band zich definitief als grote naam bestempelde. Het laatste album komt inmiddels alweer uit 2011, en dus heeft de band lang op nieuw werk laten wachten. Op 25 mei kunnen fans echter opgelucht ademhalen, want dan ligt Wildness in de schappen; precies op tijd voor het festivalseizoen dus!

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.