Kendrick Lamar is de eerste naam voor Pukkelpop 2018

Kendrick Lamar
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

De eerste naam voor Pukkelpop 2018 is meteen een topper: Kendrick Lamar! Het fenomeen uit Amerika zakt in augustus af naar Kiewit.

Op de eerste namen van Pukkelpop is het altijd een beetje wachten. Meestal openen ze met een spervuur van headliners, gevestigde waarden en opkomend talent, maar dit jaar wijken ze af van die tactiek. Voor iemand als Kendrick Lamar maak je natuurlijk graag een uitzondering.

Kendrick Lamar

Lamar bracht in 2011 zijn debuutalbum Section.80 uit. Na zijn tweede album, Good Kid, M.A.A.D City, noemden de media hem ‘the next big thing’. We zijn nu drie albums verder en Kendrick heeft niet teleurgesteld. De rapper behoort tot de allergrootsten in de hiphopscene en bereikt fans tot ver daarbuiten. Lamar mengt harde beats met rake teksten die gaan over politiek, de rassenkwestie en taboes. Zijn laatste album, DAMN., bleek zo’n groot succes dat vrijwel alle nummers terug te vinden waren in de Single Top 100. Een songwriter van de bovenste plank. Eerder werd de rapper al aangekondigd voor LowlandsØya, Flow en Way Out West.

Pukkelpop 2018

Pukkelpop is een festival dat gehouden wordt in Kiewit, bij Hasselt, in België. De 33e editie van het festival wordt dit jaar gehouden van 15, 16, 17 en 18 augustus. Het Belgische festival heeft maar liefst 10 podia, waar ieder jaar zo’n 200 (!) artiesten optreden. Van metal en rock tot pop of house, je ziet het allemaal. Grote namen waaronder Editors (2017), LCD Soundsystem (2016) en Queens of the Stone Age (2014) hebben al de eer gehad om op het festival op te treden. Met Kendrick Lamar is de eerste naam voor 2018 bekend.

Pukkelpop Logo

Pukkelpop 2024

Locatie
België
Hasselt, België
Datum 15-18 augustus 2024
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Boris De Haes

Groot fan van rock, alternative en alles daar in de buurt. Met Werchter in de achtertuin vaste klant op het festival. Geen plek beter dan vooraan op een concert tussen de dolle fans. Bij Bruce en The National gaat het dak er helemaal af.

Meer van Boris