Latitude 2018 onthult The Killers, Alt-j en meer

Latitude onthult de eerste namen voor de komende editie. Het festival presenteert The Killers, Alt-j en Solange als headliners. Ook acts als The Vaccines geven acte de présence. 

Naast bovenstaande namen bevestigt Latitude ook Rag’n’Bone Man, Wolf Alice en Jon Hopkins (live). Door Latitude wordt vaak ook meer duidelijk over festivals als Rock Werchter. Het Engelse festival vindt slechts een week later plaats. Vooralsnog delen de festivals geen artiesten, maar wat niet is kan nog komen. Hieronder vind je het volledige affiche:

The Killers

Met debuutsingle ‘Mr. Brightside’ in 2003 en debuutplaat Hot Fuss in 2004 scheerde The Killers meteen hoge toppen. Ondertussen staat de teller op vijf albums, met als laatste Wonderful Wonderful uit 2017. Met ‘Somebody Told Me’ en ‘When You Were Young’ wonnen ze in 2005 en 2007 de Grammy voor Beste Rocknummer. Naar aanleiding van hun laatste album, dat vorig jaar september uitkwam, gaat de band dit jaar touren. Op 28 februari staan de heren in een goed gevulde Ziggo Dome.

 

Latitude 2018

Latitude festival wordt sinds 2006 jaarlijks georganiseerd in het Henham Park, nabij Southwold, Engeland. Dit jaar vindt het festival plaats van 12 t/m 15 juli. Een ticket voor het hele weekend bedraagt ongeveer 240 euro en een dagkaart kost je rond de 100 euro. Vorig jaar stonden Mumford & Sons, Fleet Foxes en The 1975 op het festival.

Latitude Logo

Latitude 2023

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Southwold, Verenigd Koninkrijk
Datum 20-23 juli 2023
Line-up
Pulp
Paolo Nutini
George Ezra
Tickets Kopen