The Weeknd, Kraftwerk 3D en meer onder eerste namen Lollapalooza Berlin 2018

Lollapalooza Berlijn 2018 heeft het eerste deel van de line-up bekendgemaakt. Onder andere The Weeknd, Kraftwerk 3D, The National en Imagine Dragons geven een optreden op het festival. 

In totaal zijn er al meer dan 45 acts aangekondigd, die op 3 verschillende podia te zien zijn. Naast bovengenoemde namen zijn ook onder meer Kygo, Ben Howard en Dua Lipa van de partij. De volledige line-up check je op de poster hieronder:

Een opvallende naam op het affiche is headliner The Weeknd; zijn optreden op Lollapalooza Berlin is namelijk exclusief voor Europa. Wil je deze zomer een optreden van The Weeknd zien, dan is Lollapalooza Berlin dus je enige kans.

The Weeknd

The Weeknd is een Canadese R&B-zanger, die zich in korte tijd heeft ontwikkeld tot een act van wereldformaat. In 2012 bracht de zanger zijn eerste compilatie-album The Trilogy uit. Dit was een collectie van nummers uit eerdere mixtapes. In 2013 kwam het debuutalbum Kiss Land uit, maar hiermee wist de Canadees nog geen grote doorbraak te maken. Deze doorbraak kwam echter wel bij zijn tweede album Beauty Behind the Madness. Met name nummers als ‘The Hills’ en ‘Can’t Feel My Face’ deden het erg goed in de hitlijsten.

Sindsdien is The Weeknd een grote naam in de muziek, en zong hij op nummers van onder andere Kendrick Lamar, Beyoncé en Future. In 2016 had hij wederom een hit te pakken, met het nummer ‘Starboy’ van het gelijknamige album. Inmiddels is de zanger veel op de radio te horen met ‘Pray For Me’ met Kendrick Lamar.

Lollapalooza Berlin 2018

Foto: Stephan Flad/Lollapalooza Berlin 2016

Lollapalooza Berlin vindt dit jaar plaats op 8 en 9 september, in het Olympiapark in Berlijn. Dit jaar is alweer tijd voor de vierde editie van het festival. Lollapalooza weet altijd een sterke, diverse line-up neer te zetten. Zo stonden er op eerdere edities artiesten als Radiohead, Foo Fighters en Hardwell. Dit jaar prijken dus The Weeknd en Kraftwerk 3D bovenaan het affiche. Tickets voor het hele weekend zijn verkrijgbaar voor €139,-, terwijl dagkaarten €79,- kosten. Voor meer informatie over het festival kun je terecht op de website.

Lollapalooza Berlin Logo

Lollapalooza Berlin 2024

Locatie
Duitsland
Berlijn, Duitsland
Datum 7-8 september 2024
Line-up
Sam Smith
Martin Garrix
Burna Boy
Tickets Kopen