London Grammar, M.I.A., Mura Masa en anderen naar Bestival 2018

London Grammar

Het Britse Bestival heeft gisteren de eerste namen gelost. Onder andere London Grammar, M.I.A., Mura Masa en Rudimental zijn begin augustus in Dorset te vinden.

Daarnaast worden er nog tientallen namen bekend gemaakt. Ook Thundercat, Grace Jones, Plan B, Chaka Khan, Django Django, Bicep, Hot Chip en Goldie geven optredens op Bestival. Op onderstaande poster is bovendien te zien dat er nóg een headliner bekendgemaakt gaat worden.

London Grammar

London Grammarlondon grammar

Het debuutalbum If You Wait van de Britse band London Grammar wordt in 2013 met open armen ontvangen door menig indieliefhebber. De muziek van de band klinkt verfrissend en verdient vergelijkingen met bands als The xx en Florence + The Machine. De indieband staat sinds 2014 tevens in Top 2000 met de single ‘Strong’. Een indrukwekkende start dus, maar toch loopt nog niet alles volgens plan. Frontvrouw Hannah Reid kampte tijdens hun tour vaak met stemproblemen, waardoor veel shows gecanceld worden. Gelukkig kwam de band sterk terug. Het Britse trio geniet van het succes van tweede album Truth Is a Beautiful Thing, Reid’s stemproblemen zijn opgelost en de band oogt een stuk zelfverzekerder. De band speelde komende zomer op Rock Werchter en Colours of Ostrava. London Grammar is klaar om iedereen weg te blazen!

Bestival

Foto: Victor Frankowski

Bestival is een vierdaags festival dat jaarlijks in Dorset, The Lulworth Estate plaatsvindt. Het kleurrijke evenement duurt komend jaar van 2 tot en met 5 augustus. In het verleden stonden onder andere The xx, A Tribe Called Quest en The Cure bovenaan de affiches. De ticketverkoop is reeds gestart. Voor meer informatie bezoek je de website van het Britse festival.