Noel Gallagher naar Electric Fields 2018

Noel Gallagher's High Flying Birds
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Het Schotse festival Electric Fields heeft haar eerste golf namen gelost. Noel Gallagher’s High Flying Birds is de grootste naam uit de worp.

Naast het ex-Oasis lid krijgen ook James en Leftfield een plek als headliner. Ook acts als Teenage Fanclub en Young Fathers verschijnen op het Schotse affiche. Alle namen van de eerste ronde vind je hier, later volgt er nog meer.

Noel Gallagher’s High Flying Birds

Noel Thomas David Gallagher is een Engelse muzikant en singer-songwriter. We kennen Noel natuurlijk allemaal van Oasis, de legendarische band waarin hij samen met broertje Liam Gallagher speelde. In augustus 2009 werd de samenwerking tussen de broertjes beeïndigd. Hierna is Noel onder de naam ‘Noel Gallagher’s High Flying Birds’ een solocarrière begonnen. Afgelopen maand bracht de band een nieuw album uit, genaamd Who Built The Moon?.

Ter promotie van de nieuwe plaat heeft Gallagher vele shows in het vooruitzicht, waaronder ook enkele festivaloptredens. Zo is de band al aangekondigd voor onder meer Bilbao BBK Live en Neighbourhood Weekender.

Electric Fields

Electric Fields 2018 vindt plaats van 30 augustus tot 1 september bij het kasteel van Drumlanrig in Thornhill in Schotland. Vorig jaar stonden onder andere Frightened Rabbit en The Jesus And Mary Chain op de affiche. Tickets zijn beschikbaar vanaf £105,- (net geen €120,-) en worden duurder naarmate er meer tickets worden verkocht. Je kan ook een afbetalingsplan nemen. Alle info lees je op de website.