Advertisement

NorthSide 2018 komt met Liam Gallagher en meer

Photo: RANKIN

Het affiche van het Deense NorthSide krijgt steeds meer vorm. Vandaag kondigt het festival de komst van onder meer Liam Gallagher, Future Islands en Richie Hawtin aan.

Het festival maakt vandaag in totaal zes namen bekend. Zo reist ook Mike D (Beaty Boys) af naar Aarhus. Daarnaast voegt NorthSide Future Islands, Richie Hawtin, Susanne Sundfør en Mashrou’ Leile toe aan de line-up. Eerder werd onder meer Beck, Queens of the Stone Age en Björk gepresenteerd. Het affiche ziet er daarmee als volgt uit:

Liam Gallagher

Foto door Kmeron via Flickr (CC)

Liam Gallagher kreeg wereldfaam toen hij met zijn broer Noel het frontmanschap van Oasis vervulde. Tijdens de Britpop-beweging van de jaren negentig groeide de band tot één van de grootste die de aarde ooit gekend had. De eerste twee albums worden door vele gezien als een van de beste albums ooit gemaakt. De band wordt in het hele bestaan getergd door ruzies tussen de broers en in 2009 is het genoeg: Noel Gallagher stapt uit Oasis. Liam start een nieuwe band, Beady Eye, maar na twee albums zet hij daar in 2014 een punt achter. Een solo-carrière is de nieuwste troef, met het album ‘As You Were’ als eerste wapenfeit. En als dat niks wordt, Liam? “I will probably fuck off forever”.

NorthSide 2018

NorthSide 2018 vindt plaats van 7 t/m 9 juni in het Deense Aarhus. Het festival valt in hetzelfde weekend als Best Kept Secret. Vorig jaar stonden onder andere Radiohead, Frank Ocean, The Prodigy en The 1975 op het festival. Dit jaar zijn onder meer Queens of the Stone Age, The NationalBjörk en Tyler, The Creator in Aarhus te vinden. Een weekendticket voor het Deense festival heb je al voor 1635,- Deense kronen,  en koop je hier.

Wil je speculeren over nieuwe geruchten? Neem dan vooral eens een kijkje op ons forum.

NorthSide Logo

NorthSide 2024

Locatie
Denemarken
Aarhus, Denemarken
Datum 6-8 juni 2024
Line-up
Pulp
Massive Attack
KAYTRANADA
Tickets Kopen