Dagindeling Rock am Ring en Rock im Park 2018 bekend

Foto: Don Crusio/Festileaks

Goed nieuws voor verdeelde Rock am Ring en Rock im Park fans. De dagindeling van de parallel-festivals zijn bekend, en daarmee gaan ook de dagtickets in de verkoop.

Voor zij die niet een heel weekend naar Neurenberg konden afreizen is er dit jaar gelukkig een andere optie. Het festival biedt de mogelijkheid om dagtickets te kopen. De festivals hebben zoals ieder jaar dezelfde headliners. Zo staan Foo Fighters en Gorillaz op 1 juni op Rock im Park en op 3 juni op Rock am Ring. Dubbel kans om headliners als Muse, Thirty Seconds to Mars en hierboven genoemden te zien deze zomer.

Dagtickets scoor je voor €95,- tot €99,- (excl). De kaarten zijn nu verkrijgbaar. Maar, meldt de organisatie, maar een beperkt aantal tickets zijn te koop. Wees er dus snel bij. Als je toch misgrijpt zijn weekendkaarten voor zowel Rock am Ring als Rock im Park gelukkig ook nog verkrijgbaar.

Rock am Ring / Rock im Park 2018

Foto: Don Crusio/Festileaks

Rock am Ring en Rock im Park vinden allebei plaats van 1 tot en met 3 juni op de Nürburgring en Zeppelinfeld Nürnberg respectievelijk. Onder meer Muse, Foo Fighters en Thirty Second To Mars geven acte de présence. Tickets voor het festival zijn al een tijdje verkrijgbaar. Voor meer informatie kun je terecht op de officiële festivalwebsite.

Rock am Ring kent de laatste jaren roerige edities. In 2016 had het festival te maken met ernstig noodweer. Op de eerste dag trokken er hevige onweersbuien over het festivalterrein en sloeg de bliksem in. Het festival werd uiteindelijk afgelast. In 2017 werd de eerste festivaldag afgelast wegens terreurdreiging. Afgelopen jaar stonden onder andere Rammstein, System Of A Down, Die Toten Hosen en Prophets Of Rage op het festival. Wil je weten hoe dat was? Check het festivalrapport! Voor meer informatie, check je de site.