Damien Rice en Sting naar CAP Roig Festival 2018

1178
damien rice
damien rice

Damien Rice en Sting zijn komende zomer aan de Costa Brava in Spanje te bewonderen. CAP Roig Festival heeft hun komst naar de kustplaats Calella de Palafrugell aangekondigd.

Het optreden van Damien Rice betekent de eerste festivalaankondiging van 2018. Hij staat op zondag 29 juli op het programma in de Spaanse kustplaats. Ruim een week eerder, op zaterdag 21 juli, staat Sting op planken van CAP Roig. Van Sting zijn al meerdere optredens bekend. Zo is de Brit deze zomer onder meer te zien op Royal Park Live en Concert At Sea.

Damien Rice en Sting maken deel uit van een reeks bijzondere optredens. Tijdens CAP Roig Festival vindt in de maanden juli en augustus namelijk bijna dagelijks een optreden plaats in de overblijfselen van het kasteel CAP Roig. Deze unieke locatie in combinatie met de prachtige omgeving maken de optredens dan ook extra bijzonder.

Sting

Foto: Eric Ryan Anderson

Met een baan als basisschoolleraar lijkt een rocksterren bestaan niet weggelegd voor de Britse Gordon ‘Sting’ Sumner. Alles verandert wanneer hij in 1977, samen met drummer Stewart Copeland en gitarist Andy Summers, The Police opricht. Met hits als ‘So Lonely’ en ‘Roxanne’ groeit de band eind jaren 70 uit tot een act van wereldformaat. In 1984 valt de band door ruzies uit elkaar. Sting begint dan aan een zeer succesvolle solocarrière. Evergreens als ‘Fields of Gold’ en ‘Englishman in New York’ zingt iedereen moeiteloos mee. Met het laatste album 57th & 9th stond de Britse zanger vorig jaar nog in een uitverkochte AFAS Live. Deze zomer is Sting weer in Nederland te zien. Dan doet hij Royal Park Live en Concert At Sea aan.

CAP Roig Festival 2018

CAP Roig Festival vindt plaats in Calella de Palafrugell, ten noorden van Barcelona. Het Spaanse festival kenmerkt zich door de unieke locatie. Gelegen aan de Mediterraanse Zee en omringd door botanische tuinen vinden de optredens plaats in de overblijfselen van een oud kasteel. Gedurende de maanden juli en augustus treden hier zowel nationale als internationale artiesten op. Afgelopen jaar waren onder andere Passenger, Wilco en Jason Derulo te zien op CAP Roig Festival. Dit jaar staan weer veel Spaanse artiesten op het programma, aangevuld met internationale toppers als Bryan Ferry, Sting, Damien Rice en Andrea Bocelli.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Verliefd op festivals en verslaafd aan concerten. Door vrienden ook wel 'De Ticketmaster' genoemd. Organisator van het leukste festival van Noord-Holland; ReMind The Gap.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.