Festileaks zoekt videoredacteuren en editors

898
Foto: Patrick Gaudin

Festileaks is voor FestiTube op zoek naar videoredacteuren en editors. Misschien heb je de video stories op Facebook en de interviews op YouTube al voorbij zien komen. We zijn met het videoteam van Festileaks hard aan het werk om ons videoplatform FestiTube nóg toffer te maken. We zoeken meerdere redacteuren en editors die ons hierbij kunnen helpen.

FestiTube ís Festileaks, maar dan in video. Wij gaan dat wat je niet in duizend woorden kan zeggen, vertalen naar beeld. Denk aan vette interviews met artiesten, backstage inkijkjes en festivalreportages. Het doel is om van FestiTube minstens zo’n groot succes te maken als onze geschreven tegenhanger, maar het liefst natuurlijk groter ;-).

Wij zoeken daarvoor meerdere mensen in de functie van:

  • Videoredacteur
  • Editor

Onderaan deze pagina staat de button om direct te solliciteren.


Videoredacteur

We zijn op zoek naar een enthousiaste redacteur met een grote passie voor festivals, muziek en video. Je bent goed in pakkende teksten schrijven die ervoor zorgen dat de kijker nieuwsgierig wordt naar een video. Je ben creatief en onderzoekend en je vindt het leuk om samen met een gezellig team te werken aan de producties van Festileaks.

Wat gaan we doen­?

Jij bent een belangrijk onderdeel van het videoteam. Je werkzaamheden bestaan uit het bedenken van nieuwe formats, redactiewerk voor video’s en het ondersteunen van de editors. Je werkt in een gezellig team dat hard werkt aan het succes van FestiTube.

Wat bieden we jou?

Je komt terecht in een jong en meer dan gezellig team van festival- en muziekliefhebbers. Daarnaast ontwikkel jij je skills als redacteur, en krijg je begeleiding en feedback van een content manager met video-ervaring.

Functies bij Festileaks zijn op vrijwillige basis. Maar natuurlijk belonen we je in de zomer graag met accreditaties voor festivals (waar je ook weer vette items gaat maken, win-win) en vergoeden we de reiskosten die je moet maken voor FestiTube (want je komt nog wel eens ergens). (O ja, we organiseren ook een maandelijkse borrel door het hele land. Leuk!)

Onderaan deze pagina staat de button om direct te solliciteren.


Editor

We zoeken een enthousiaste video editor. Je hebt kennis van de Adobe programma’s Premiere Pro en After Effects (andere montageprogramma’s mogen ook). Kennis van Photoshop is een pré. Met deze programma’s kan jij een idee omzetten in een klinkende video. Je vindt het leuk om samen met een fantastisch team te werken aan toffe producties.

Wat gaan we doen?

We hebben al een aantal formats gelanceerd, en er gaan nog veel leuke ideeën uitgewerkt worden. Deze zullen op de social media kanalen van Festileaks en op de nieuwe videowebsite worden geplaatst. Als editor ben je natuurlijk vooral bezig met het monteren van deze toffe video’s, maar je denkt ook mee over nieuwe formats. Jouw input als editor is van groot belang!

Wat bieden wij jou?

Je komt terecht in een jong en meer dan gezellig team van festival- en muziekliefhebbers. Daarnaast ontwikkel jij je skills als video editor en krijg je begeleiding en feedback van een content manager met video-ervaring.

Functies bij Festileaks zijn op vrijwillige basis. Maar natuurlijk belonen we je in de zomer graag met accreditaties voor festivals (waar je ook weer vette items gaat maken, win-win) en vergoeden we de reiskosten die je moet maken voor FestiTube (want je komt nog wel eens ergens). (O ja, we organiseren ook een maandelijkse borrel door het hele land. Leuk!)

Onderaan deze pagina staat de button om direct te solliciteren.


Jullie zoeken mij!

Nice! Druk dan op de grote knop. Laat in een berichtje even weten wie je bent en wat je motivatie is. Natuurlijk ontvangen we ook graag relevant werk. Denk aan toffe videoproducties waar je aan mee hebt gewerkt of andere projecten waar je trots op bent. Less is zeker niet more, dus schroom vooral niet al het werk te sturen dat jij tof vindt. Heb je nog vragen of meer informatie nodig? Laat het ons dan vooral weten.

Stuur een mailtje