5 redenen waarom werken op festivals een toffe ervaring is

860
Lowlands 2019 Sfeer / Alpha
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Ben je op zoek naar leuk en uitdagend werk? Vind je het interessant om een festival eens van een andere kant mee te maken? Wil jij graag de reddende engel zijn, nu festivalorganisaties met een groot personeelstekort kampen? Dat zijn al drie uitstekende redenen om je aan te melden als uitzendkracht om te gaan werken op festivals! Nog niet overtuigd? Dan geven we je graag nog vijf extra motivaties om het toch eens te overwegen…

1. Je mag gratis naar festivals

DTRH Ingang Camping
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Als festivalmedewerker krijg je je festivalticket helemaal gratis. Dat is alvast mooi meegenomen. Bij een meerdaags festival is er sowieso voldoende vrije tijd en ook bij de eendaagse variant pik je tijdens je diensten genoeg van de geweldige festivalsfeer mee zonder dat je daarvoor betaald hebt. Win-win!

2. Geld verdienen in plaats van uitgeven

Photo: Ron Mullenders

De festivallifestyle is een ware aanslag op je bankrekening. Van tevoren heb je nog even flink geshopt voor het perfecte zomeroutfit en ook tijdens een festival kijk je natuurlijk niet op muntje of twee. Maar in plaats van super veel van je zuurverdiende geld uit te geven, kun je ook geld verdienen! Je staat dus niet alleen op een toffe plek, je verdient ook nog eens een prima salaris conform de horeca CAO. Op deze manier kom je in plaats van helemaal blut juist met volle zakken thuis van je favoriete evenement.

3. Je werkt in een super gezellig team

Photo: Malou Gouders / Festileaks

Het is hard werken op de festivals, maar daar krijg je heel veel voor terug. Je komt ook terecht in een gezellig, jong en enthousiast team vol festivalfans. Daardoor is er tijdens je dienst ook genoeg ruimte voor een grap of een grol en valt en kun je met gelijkgestemden je leukste festivalverhalen delen. Daarnaast kun je ook nog samen met je vrienden aan het werk, mocht je je als groep willen opgeven. Met zo’n sterrenteam wordt jouw ervaring gegarandeerd tof.

4. Keuze uit veel verschillende festivals

Lowlands 2019 Sfeer / Alpha
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Het aanbod van festivals waar je kunt werken is groot. Afhankelijk van de samenwerkingscontracten met het uitzendbureau heb je de keuze uit uiteenlopende evenementen, van groot tot klein en van bands tot beats. Daarnaast kun je ook benaderd worden om te werken tijdens grote concerten in bijvoorbeeld de Ziggo Dome of het Goffertpark. Als je je aanmeldt, kun je dus niet alleen werken op je favoriete festivals, maar ook nieuwe evenementen ontdekken zonder dat je er meteen een kaartje voor hoeft te kopen.

5. Geen dag is hetzelfde

Milkshake 2019
Photo: Alejandra Broersma / Festileaks

Het werk op festivals is super divers. Zo kun je achter de bar staan of eten verkopen maar ook tickets scannen aan de ingang, munten verkopen bij de kassa of helpen bij het opbouwen en afbreken van het evenement. Van alles wat dus. Daardoor is je werk nooit saai.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Meld je aan om te werken op festivals!

Sfeer Alpha - Lowlands 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Hebben we je interesse gewekt? Mooi! Wil je werken op de tofste festivals of tijdens grote concerten? Geef je dan op via onze speciale Werken op Festivals pagina! Misschien zien we je dan tijdens het komende festivalseizoen aan de deur of achter de bar van jouw favoriete festival.

Janisje van alles binnen Festileaks. Schrijven, quizjes maken, cheffen, bier drinken - you name it. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de vastelaovendj van toeten noch blazen. Down The Rabbit Hole is mijn favoriete zomercarnaval.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.