Festivallovers opgelet: het team van Festileaks zoekt nieuwsredacteuren!

Photo: Festileaks

Blik vooruit. De zomer van 2023 lonkt. We hebben er bij Festileaks zin in om er het meest bijzondere festivalseizoen ooit van te maken. Maar om die festivalzomer invulling te geven, hebben we eerst nog een heel seizoen vol spannende geruchten, nieuwtjes en natuurlijk leaks te trotseren. Om dit te kunnen realiseren zijn we op zoek naar een aantal verse aanwinsten voor het Festileaks nieuwsteam!

Waar zijn jullie naar op zoek?

Festileaks is een festivalplatform dat drijft op de community, zowel voor als achter de schermen. Een diverse club mensen, van jong tot oud, verspreid niet alleen door het hele land, maar over de hele wereld. Wat ons bindt, is de overtuiging dat festivals een ideale wereld vormen. De waarden die er gelden, het enthousiasme dat er heerst en de vrijheid die er wordt gevoeld. Het is wat ons betreft het mooiste dat de wereld te bieden heeft. Festileaks doet zijn best om precies dát gevoel niet alleen in die paar weekends, maar het hele jaar door aanwezig te laten zijn. Kun jij je vinden in die filosofie, dan willen we graag kennis met je maken.

Wat de functie betreft, zijn we nu op zoek naar razende reporters voor onze nieuwsredactie, die met hun vlotte pen dagelijks duizenden mensen op de hoogte houden van het laatste festivalnieuws. Ben jij binnen je festivalsquad altijd die fanatiekeling die bovenop het nieuws zit en de rest overal mee naartoe sleept? Dan zit je in onze nieuwsredactie ongetwijfeld op je plek. Samen ontcijferen we de hardnekkigste geruchten en springen we bij groot nieuws als de bliksem achter onze laptop.

Wat wordt er van mij verwacht?

Bergen aan schrijfervaring is geen vereiste; zolang je het leuk vindt om te doen en gedreven bent je penkunsten te ontwikkelen aan de hand van feedback, ben je binnen de kortste keren op topniveau. Aangezien de meeste nieuwtjes doordeweeks tijdens kantoortijden bekend worden gemaakt, is het wel een vereiste dat je (voornamelijk) overdag beschikbaar bent.

Photo: Kamiel Scholten

Wat bieden jullie mij?

Alle functies bij Festileaks zijn op vrijwillige basis en je werkt vanuit huis, naast je studie of baan. Je komt terecht in een jong en supergezellig team van ruim vijftig vrijwilligers die niets liever doen dan zich bezighouden met festivals en muziek. Een functie bij Festileaks geeft je de handvatten voor:

  • … Het maken van impact bij duizenden lezers per dag. Festileaks is met 500.000 unieke bezoekers per maand een bekend platform voor iedereen die zich interesseert voor festivals.
  • … Een dikke upgrade van je sociale leven. Festileaks is niet alleen een platform, maar ook een vriendengroep. We organiseren maandelijkse borrels: boottochten door de Amsterdamse grachten, barbecueraves in de zon, film- en spelletjesavonden, weekendjes weg en nog veel meer.
  • … De uitbreiding van je netwerk, door zelf contacten te onderhouden met de Nederlandse festival- en muziekindustrie.
  • … Het ontwikkelen van jezelf. Festileaks is een opleidingsplatform voor jong talent. Welke rol je binnen het team ook wilt aannemen of welke skills je ook wilt leren: bij Festileaks hebben we veel aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling.

Oh, en hadden we al gezegd dat Festileaks iedere zomer op festivals door heel Europa te vinden is? Dat klopt: als Festileaker kun je je elk jaar aanmelden om namens Festileaks op locatie verslag te doen van je favoriete festival. Hoe vet is dat?

Ja, ik wil!

Hebben we je enthousiasme gewekt? Dan leren we je heel graag kennen. Als jij je vertrouwd voelt bij onze waarden en interesses, ben jij misschien wel die headliner waar we op zitten te wachten. Laat ons via een mailtje weten wie jij bent, en waarom jij graag ons team wilt versterken.

Sollicitatie procedure

  • Reageren op deze vacature kan tot en met dinsdag 4 oktober 2022. We sturen iedereen een bevestiging van ontvangst.
  • Uiterlijk 5 oktober 2022 ontvang je van ons een inhoudelijke reactie, met daarin indien van toepassing een uitnodiging voor een vrijblijvend welkomstgesprek.
  • Het welkomstgesprek vindt plaats in de vorm van een videocall en daarin luisteren we graag naar jouw verhaal. Ook is er ruimte om verdere vragen te stellen en leggen we je graag meer uit over Festileaks.
  • Zodra we een goed beeld hebben van wat we aan elkaar hebben, ga je indien van toepassing aan de slag met een schrijfopdracht. Hiermee wij kunnen kijken wat je al in petto hebt op het gebied van schrijven.
  • Daarna kun je aan de slag. En hopen we nooit meer afscheid van je te nemen.