LEAK?! “Arctic Monkeys geeft vóór festivalzomer nog zaalshows”

Een dikke maand geleden maakte Arctic Monkeys een Europese festivaltour bekend. Door een gelekte promo-afbeelding lijken daar nog een aantal data bij te komen.

Ons oog viel zojuist op een poster van Arctic Monkeys. Op onderstaande afbeelding is te zien dat de Engelse band eind mei in Rome te zien is. Een paar dagen later treden Alex Turner en co. in Milaan op als we de poster mogen geloven.

Het is niet de eerste keer dat er iets “lekt” omtrent Arctic Monkeys. Voordat de band de festivaltournee aankondigde ging er al een Instagram-filmpje rond waarin een aantal data te zien waren. Toen werd het lek in twijfel getrokken. Deze poster ziet er erg realistisch uit en past ook perfect in de data die de band tot nu toe heeft staan.
Helaas is de kans nog altijd aanwezig dat we wederom met een een hoax te maken hebben.

Arctic Monkeys

De Britse indierockband zag voor het eerst het licht in 2002 en heeft sindsdien een grote reputatie opgebouwd. De heren hebben tot nu toe vijf albums geproduceerd en daar komt over een tijdje een zesde bij. Dat mag onderhand ook wel: het meest recente album AM dateert alweer uit 2013. Met dat album stond Arctic Monkeys op de eerste editie van Best Kept Secret maar ook op Pinkpop en Rock Werchter. Voor komend jaar is de band al aangekondigd voor onder andere Best Kept Secret, Rock Werchter, Sziget en Mad Cool.